TÜRKSOY GENEL SEKRETERİ’NDEN BAŞKAN AK’A ZİYARET

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, bu yıl yapacakları ortak etkinlikleri görüşmek için Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a ziyarette bulundu.

Başkan Ak’ın makamında yapılan görüşme sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşti. Keçiören Belediyesi ile bugüne kadar birçok ortak kültürel etkinlik düzenlediklerini hatırlatan Kaseinov, “2015 yılında da sizinle birlikte birçok etkinlik gerçekleştirmek istiyoruz. Bize her zaman destek oldunuz. Kültürel ve sosyal faaliyetlere verdiğiniz bu destek bizi mutlu ediyor” dedi.

Başkan Mustafa Ak’ın hizmete sunduğu Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’ni ziyaret ettiğini belirten Kaseinov, “Sanat ve Gösteri Merkezi’ni çok beğendim. Büyük sanatçı Neşet Ertaş’ın isminin bu tesise verilmiş olması da çok güzel. Değerli sanatçılarımızın isimlerinin böylesine güzel tesislere, parklara verilmesini çok anlamlı buluyorum” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Ak ise, “TÜRKSOY ile bugüne kadar birçok güzel kültürel etkinlik gerçekleştirdik. Karşılıklı fikir alışverişine büyük önem veriyoruz. Bu da güzel projelerin ortaya çıkmasına neden oluyor” dedi. Tesisin temelini attıktan iki gün sonra değerli sanatçı Neşet Ertaş’ın ölüm haberini aldıklarını kaydeden Başkan Ak,” Bizde Büyük sanatçımızın ismini ölümsüzleştirmek için tesisimize Neşet Ertaş adını verdik. Gelecek nesillere değeli isimleri tanıtmak lazım. İki yıldır büyük ustanın ölüm yıldönümünü, kendi adını verdiğimiz tesisimizde TRT ile ortak düzenlediğimiz Neşet Ertaş eserlerinden oluşan konserle anıyoruz” diye konuştu.

Başkan Ak, konuklarına Umre ziyaretinden getirdiği Zemzem Suyu ve hurmalardan ikram ederken, Genel Sekreter Kaseinov ise Başkan’a Kazakistan’ın en değerli çalgısı olan Dombra’nın bir maketini hediye etti.

08.01.2015