TUTSİ SOYKIRIMINDA ÖLENLERİN ANISI KENT ORMANI’NDA YAŞATILACAK

Ruanda’da Tutsilere yönelik soykırımda hayatını kaybeden 1 milyondan fazla insanın anısı Keçiören Kartaltepe Kent Ormanı’nda yaşatılacak. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Ruanda Büyükelçisi Williams Nkurunziza, Tutsilere yapılan katliamı unutturmamak ve toplumsal farkındalık sağlamak için ormana ağaç dikti.

Katliamın 23’üncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen ağaç dikme törenine Türkiye’de okuyan Ruandalı öğrenciler, Polonya, İspanya, İsveç, Çek Cumhuriyeti ve Romanya’dan gelen üniversite öğrencileri ile Türk öğrenciler de katıldı.

BU AĞAÇLARA GÖZÜMÜZ GİBİ BAKACAĞIZ

İşbirliği ve desteği için Başkan Mustafa Ak’a teşekkür eden Büyükelçi Nkurunziza, “Ruanda’da her ay düzenli olarak ağaç dikme etkinliği gerçekleştiriyoruz.  Keçiören’de de bunu gerçekleştirerek çevreye ne kadar büyük önem verdiğimizi gösteriyoruz. Bizlerle birlikte ağaç dikecek olan bütün öğrencilerimize de çok teşekkür ediyorum. Sizleri her zaman saygıyla anacağız” dedi.

Mustafa Ak ise, Keçiören’de yoğun bir şekilde yeşillendirme çalışması yaptıklarına dikkat çekerek, “Ruanda Büyükelçiliği’nin desteği ile buraya her yıl ağaç dikiyoruz. Ağaç dikim çalışmamıza bu tür programlarla destek veren Ruanda Büyükelçiliği’ne teşekkür ediyorum. Ağaç dikim törenini gerçekleştirdiğimiz Kartaltepe Kent Ormanımız 1 Milyon 126 bin metrekarelik bir alana sahip. 250 bin metrekarelik de piknik alanımız var” diye konuştu. Şehre çok yakın olmasına rağmen bir orman havasına sahip alanda vatandaşların piknik yaptıklarını belirten Başkan Ak, “Buraya dikilen her ağaca büyük önem veriyoruz. Ruanda Büyükelçiliği ile dikmiş olduğumuz ağaçlar artık bize emanet, onlara gözümüz gibi bakacağımıza söz veriyoruz” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DE DİKİLİ AĞACINIZ VAR ARTIK

Daha yeşil bir dünya ve yeşile önem veren bir nesil yetiştirmek açısından bu tür programların önemli olduğunu vurgulayan Başkan Ak, “Bir program nedeniyle ülkemize yurt dışından gelen değerli öğrencilerimizin de Türkiye’de bir dikili ağaçları var artık. Türkiye’yi unutmasınlar ve her yıl gelip ağaçlarını sulasınlar” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Ak, Büyükelçi Nkurunziza ve öğrenciler hep birlikte ağaç diktiler. Program toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

12.05.2017