"Unutmayın ki sonsuz iktidar yoktur. Her iktidar geçicidir ve herkes, er veya geç, önce milletin ve nihayet Allah'ın önünde hesap verecektir."

Aliya İzzetbegoviç

1966 yılında Malatya ilinin Yeşilyurt ilçesinde doğan Tekin BAŞER ilköğretim ve lise eğitimini Malatya’da, üniversite eğitimini Konya Selçuk Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’nde tamamlamıştır.

Konya, Gaziantep ve Ankara illerinde özel ve devlet liselerinde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik öğretmenliği yapmıştır.

Sivil toplumcu kimliği ön planda olup bu alanda pek çok yeniliğe imza atmıştır. Halen Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (ÖZEV)Yönetim Kurulu Başkanıdır. Çok sayıda sivil toplum kuruluşunun kurucu başkanı ve yönetim kurulu üyeliği görevlerini yürütmekte, aile, kadın, çocuk, genç, yaşlı, engelli, yoksul, mağdur, mülteci vb dezavantajlı gruplara yönelik ulusal ve uluslararası boyutta yürütülen mevzuat, politika, program, proje ve uygulamaların geliştirilmesinde aktif görev almakta, kongre, sempozyum, çalıştay, kampanya, eğitim vb çalışmaların gerçekleştirilmesini sağlamaktadır.

STK üyeliklerinin bazıları şunlardır;

*Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (ÖZEV) Yönetim Kurulu Başkanı

*Üstün Zekâlı Ve Yetenekli Çocuklar Derneği Kurucu Başkanı,

*Güçsüzler Yurdu Koruma Derneği Kurucu Başkanı,

*Sivil Toplum Araştırma Derneği Kurucu Başkanı,

*Liderlik Enstitüsü Kurucu Başkanı

*Anadolu Kadın Eğitim, Kültür, Sanat ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı,

*İHH Ankara Arama Kurtarma Başkanı

*Sivil Toplum Akademisi Kurucusu

*Gönüllü Akademisi Kurucusu

*AB  STK Geliştirme Merkezi Kapsamında Kurumsal Duyarlılık İletişim Koordinatörü,

*Özel Çocuklar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi,

*Özel Eğitimciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi

*Keçiören Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti STK Temsilcisi

*İHH İnsan Hakları Üyesi,

*Mazlum-Der İnsan Hakları Üyesi,

*Şehir ve Medeniyet Derneği Üyesi

*BEM Der Üyesi

Sivil toplum, siyaset konularında gazete ve dergilerde köşe ve makale yazarlığı yapmıştır. Parantez Gazetesi kurucusu, Varide edebiyat ve şiir dergisi yazarıdır.

Devlet Yönetimi ve Geleneksel Yaşam, Toplum, Din ve Siyaset, Gelenek ve Teknoloji Felsefesi, Genel Dünya ve Genel Türk Tarihi, Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışmanın Sosyal Duyarlılık Çerçevesinde Yaygınlaştırılması, Sivil Toplum Örgütlenmeleri ve Siyaseti üzerine ulusal ve uluslararası incelemeleri ve çalışmaları bulunmaktadır.

Anne Çocuk Eğitimi Programı, Çocuk Anne Uzman Eğitimi, Aile Araştırmaları, Ana Baba Okulu, Kızılay-Kızılhaç Psiko-Sosyal Destek Projesi, Yurttaşlık ve Çocuk Hakları Eğitimi, Ulusal Yaşlılık Kongreleri, Aile Sempozyumları, Sivil Toplum Kuruluşları Gençlik Eğitim Projeleri, Acil Durumlarda Mülteci Kampları İdaresi ve Toplum Hizmetleri, Kadın Sorunlarına Çözüm Arayışı Kurultayları, Ulusal Sokakta Çalıştırılan ve Yaşayan Çocuklar Sempozyumları, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Sivil Toplum Seminerleri, Ulusal Uyuşturucu ile Mücadele Kongresi, Toplam Kalite Yönetimi, Aile, Evlilik Terapisi, Toplumsal Cinsiyet vb alanlarında eğitim ve organizasyonlara katılım sağlamıştır.

2009-2015 yılları arasında Keçiören Belediyesi Sosyal Yardım İşleri ve Huzurevi Müdürlüğü görevini yürütmüştür. Burada sosyal belediyecilik anlayışına uygun olarak ihtiyaç sahibi, engelli, yaşlı, kadın, genç, çocuk, yoksul, mülteci vb dezavantajlı gruplara yönelik proje ve çalışmaları gerçekleştirmiş ve  hizmet  birimleri oluşturmuştur. Ülkemizde ve ilçemizde yaşanan doğal afetlerde, Van-Erciş deprem bölgesi afetzedelerine, Soma maden kazasında yaşamını yitirmiş madenci ailelerine, Suriye savaş bölgesinde kalan insanlara Keçiören Belediyesi adına psikososyal destek hizmetlerini yerinde sunmuş ve ayni yardımları ulaştırmıştır.

Hak temelli yaklaşımla insan onuruna yaraşır hizmetlerin insanlığa sunulmasını, yardım ve iyiliğin tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını hedefleyen Tekin BAŞER, Keçiören Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevinde çalışmalarına devam etmektedir.

Evli ve üç çocuk babasıdır.