10 Kasım 2023

Keçiören Belediyesi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümsüzleştirmek için 10 Kasım’a özel basılan gazeteler, Anıtkabir’i ziyaret eden vatandaşlar başta olmak üzere Ankara’nın birçok noktasında dağıtıldı.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un talimatıyla yayımlanan gazetede, Atatürk’ün yaşamını yitirdiğini duyuran 10 Kasım 1938 tarihli gazetelerin manşetleri yer aldı. Aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünü manşetten duyuran ve ona övgüler yağdıran yabancı basının yayımlarına da yer verildi. Dört sayfa olarak yayımlanan özel gazete Keçiören’deki anma programlarında da dağıtıldı. Gazeteleri okuyan vatandaşların zaman zaman hüzünlendikleri görüldü.

Başkan Turgut Altınok, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Türkiye Cumhuriyetini ölümsüzleştirmek, tarihi hafızayı canlandırmak için milli günlere özel gazete yayımladıklarını dile getirdi.