30 Aralık 2021

AK Parti Ankara İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Programında konuşan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “İl Kadın Kolları Başkanlığımızın tertip ettiği Sarıkamış Şehitlerini Anma Programına ev sahipliği yapıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bizlere manevi bir hava yaşatan bu güzel program için İl Kadın Kolları Başkanlığımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Altınok konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uluslararası alanda Türkiye’nin menfaatini sonuna kadar savunduğuna da vurgu yaparak şunları söyledi:

“Şu anda yeni bir dünya düzeni var. Bu düzende ise dünyadaki düzeni değiştirecek bir liderimiz var: Recep Tayyip Erdoğan! Türkiye eski Türkiye değil; onurlu, başı dik, güçlü bir Türkiye var artık. Cumhurbaşkanımıza sahip çıkmak Türk milletinin geleceğine sahip çıkmaktır. Geçmişine sahip çıkmayan milletlerin ve devletlerin geleceği olmaz. Bu cennet vatanı bize bırakan bütün yiğitlerimize, şehitlerimize, gazilerimize minnettarız. Anadolu’yu bize yurt eden Alparslan’dan devletimize kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e kadar tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz.”

Sarıkamış`ın sadece 84 milyonun hikâyesi olmadığını belirten AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, “Bu milletin kadınları, anaları ne kocalarını ne oğullarını ne de liderlerini yalnız bırakmayacak, bu taşıdığımız kutlu emanetin varisleri olduğunu asla unutmayacak. Analar sevdi mi tam sever, bağlandı mı tam bağlanır, mücadele etti mi tam mücadele eder. Helal olsun bu milletin mücadeleci kadınlarına." ifadelerini kullandı.

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan ve AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Çakmak’ın da birer konuşma yaptığı programa; AK Parti Ankara milletvekilleri Nevzat Ceylan, Zeynep Yıldız ve Asuman Erdoğan, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, AK Parti Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Çakmak, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Şule Küçük Ateş ve AK Parti Kadın Kolları üyesi kadınlar katıldı.

Programın ardından katılımcılar Keçiören Belediyesi tarafından Kalaba Kent Meydanı’na yeni inşa edilen Sarıkamış Şehirler Anıtı’nı ziyaret ettiler.