• Ayrıca Halk Bankası'nin bütün şubelerinden ve e-belediye üzerinden masrafsız vergi ödemesi yapabilirsiniz.

MÜDÜRLÜK FAALİYETLERİMİZ

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ

ZABITA MERKEZLERİMİZ

KARAKOLLARDAN MODERN ZABITA MERKEZLERİNE

Araç filosunun dizaynından, zabıta kıyafetlerine kadar kurumsal bir anlayışla hareket eden Keçiören Zabıta

teşkilatı tüm belediye zabıta teşkilatlarına model olacak bir estetik standarda kavuşturuldu.

EĞİTİM

Mesleğe yeni başlamış personelle diğer zabıta personeli, düzenli olarak her yıl hizmetiçi eğitime tabi tutuluyor.

GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARIMIZ

Görev yetki ve sorumluuklarımız

İDARİ YAPIMIZ

İdari Yapımız

ZABITANIN TARİHÇESİ

İslam devletlerinde sosyal hayata yön veren ihtisap teşkilatıdır. İhtisap, “hesaba çekmek, sorgulamak” demektir. Bu görevi yerine getiren kişilerse “Muhtesip” lerdir. Hz. Peygamber devrinde Hz. Ömer, Medine Muhtesipliği’ ne atanmıştır. Cadde ve sokakların temizliği, yiyeceğe hile karıştırılıp karıştırılmadığı, ölçü ve tartıların doğruluğu Hz. Ömer in görevlilerince kontrol edilmiş yıkılma tehlikesi olan harap binalar yıktırılmıştır. İhtisabı ilk müslüman Türk devletlerinden Karahanlılar ve Gazneliler’de görmekteyiz. Büyük Selçuklular’da olduğu gibi Anadolu Selçuklularında da ihtisap görevi devlet divanında temsil edilecek kadar önemliydi. Muhtesip her ay lonca temsilcileriyle birlikte fiyatları tespit ederek dairenin kapısına asar belirlenen fiyatlara uymayan esnaf  ve zanaatkarlarsa muhtesip tarafından cezalandırılırdı.

ÇALIŞMALARIMIZDAN KESİTLER

Çalışmlarımızdan kesitler

ÖLÇÜ VE TARTI ALETİ KULLANAN ESNAFLARIMIZIN DİKKATİNE

KANUNİ ZORUNLULUKLAR

Ölçü ve tartı işlemlerinde kullanılan her türlü Elektronik, ibreli, mekanik teraziler, kantar, baskül, metre, litre, gram ve kilogram’lar muayene ve damgalama işlemine tabidir. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından ilk muayenesi yapılarak damgalanan ve satışa sunulan terazileri kullanabilir.