31 Mayıs 2019

Vatan ve bayrak için şehadet şerbeti içen şehitlerin yakınları ve gaziler Estergon Türk Kültür Merkezinde düzenlenen iftar yemeğinde bir araya gelirken Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Mehmet Akif Ersoy’un ‘Sahipsiz vatanın batması haktır’ sözlerini hatırlatarak, “Bu ülke küllerinden doğmuştur, her zamankinden daha fazla birlik, beraberlik ve kardeşliğimize ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz” dedi.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un ev sahipliğinde Kur’an Tilavetiyle başlayan programa Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, Ankara Şube Başkanı Türkan Hacaloğlu, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Allah vatanımıza, milletimize ve devletimize zeval vermesin diyerek sözlerine başlayan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Olmaya vatan yahşi, ölmeye vatan yahşi… Olmak için de ölmek için de vatan lazım, vatan güzel… Vatanı olmayanın dini, devleti, ezanı, namusu olmaz. Büyük önder, büyük komutan, büyük deha Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum, şanlı gazilerimize de Allah uzun ömürler versin. Allah onlardan razı olsun” diye konuştu.

YENİ OYUN KARDEŞ KAVGASI

Devletimizin her zamankinden daha güçlü olduğuna vurgu yapan Altınok sözlerini şöyle sürdürdü: “Birlik, dirlik ve beraberliğimize sahip çıkalım. Yeni oyun kardeşi kardeşe düşürerek, ülkenin zenginliklerine ele geçirmek üzerine kurulu… Bakın Irak, Suriye yanıyor, İran hedefte ama asıl hedef Türkiye… Bütün bu oyunları bozup, çalışıp üreteceğiz, bilim ve teknolojide ileriye gideceğiz. Atatürk’ün dediği gibi ‘Bir Türk dünyaya bedeldir’, bunu aklımızdan çıkarmayalım.”

ÖZ: CUMHURİYETİMİZİN KIYMETİNİ BİLELİM

Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz de konuşmasında Türk Ocaklarının 1912’de milletin bekası için mücadele eden bir kuruluş olarak kurulduğunu dile getirirken ayrıca Ortadoğu ve Türk coğrafyasında yaşanan gelişmelere de dikkat çekti. Öz, “Yaklaşan Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı da tebrik ediyorum. Zulüm altındaki kardeşlerimiz için dua edelim.  Birlik ve beraberliğimizi devam ettirmek, devletimizin ve Cumhuriyetimizin kıymetini bilmek hepimizin vazifesİ” dedi.

HACALOĞLU: NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE!

Milli mücadelenin 100. Yılına vurgu yapan Ankara Şube Başkanı Türkan Hacaloğlu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatanın bölünmez bütünlüğü için canını feda eden kahraman şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum” ifadesini kullandı, Hacaloğlu ayrıca Atatürk’ün 1922’de Türk Ocakları Ankara Şubesinin 1 numaralı üyesi olduğunu hatırlattı.

Türkan Hacaloğlu Başkan Altınok’u Türk dünyasında iz bırakan Başkan olarak nitelerken, Keçiören’deki eserlerine yeni eserler ekleyeceğine inandığını söyledi, sözlerini ise ”Ne mutlu Türküm diyene” diyerek tamamladı.

IŞIK: ŞEHİT VE GAZİ BAKANLIĞI KURULMALI

Terörle mücadelede 20 yıl görev yapmış aynı zamanda Kıbrıs Gazisi Emekli Kıdemli Albay Mithat Işık da şehit ve gazi sayısının en fazla olduğu ülkelerden biri olduğumuza dikkat çekerek, Şehit ve Gazi Müsteşarlığı veya Bakanlığı kurulması gerekliliğinin altını çizdi.