21 Ekim 2020

Keçiören Âşık Veysel Nikâh Salonu’nda 13 Şubat 2019’da dünya evine giren ancak 2 yıldır nikâh merasimlerine ait fotoğraf ve video görüntülerini alamayan Kader Sıla ve Çağlar Koç çiftinin mağduriyeti Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un talimatıyla giderildi.

KAPORA ALINDI FOTOĞRAFLAR TESLİM EDİLMEDİ

Genç çiftin büyük üzüntü duyduğu olayda mağduriyetin giderilmesi için seferber olduklarını belirten Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, konuya ilişkin şu açıklama yaptı:

“Kader Sıla ve Çağlar Koç çifti 2 yıl önce kıyılan nikâhlarına ait fotoğraf ve video görüntülerini hala alamadıklarını belirterek, bunların temin edilmesi belediyemize başvuruda bulundular. Biz de genç çiftimizin bu talebine istinaden Evlendirme Müdürlüğümüze konunun araştırılması için talimat verdik. Daha sonra öğrendik ki, o dönemde nikâh salonumuzu işleten şirket çiftimizden kapora alıyor ancak 2 yıl geçmesine rağmen fotoğraf ve video görüntülerini teslim etmiyor. Biz de araştırmalarımız neticesinde nikâha dair fotoğraf ve video görüntülerinin olmadığını öğrendik. Çiftimizin bu önemli anısını ölümsüzleştirmek için onlara yeni bir nikâh merasimi düzenleyeceğimizi, fotoğraf ve videolarını da belediyemizin temin edeceğini belirttik. Çiftimiz de bu teklifi memnuniyetle karşıladı ve onların mutluluklarına attıkları ilk adımlarını yeniden ölümsüzleştirdik. Çiftimizin yüzünde beliren mutluluklar daim olsun, Rabbim iki cihan saadeti versin.”

KADER SILA KOÇ: BAŞKANIMIZ EL ATTI, PROBLEM ÇÖZÜLDÜ

Nikâhları yeniden kıyılan, fotoğraf ve video görüntülerine kavuşan Kader Sıla ve Çağlar Koç çifti ise Başkan Turgut Altınok’a teşekkür ettiler. Nikâh heyecanını yeniden yaşadığını söyleyen Kader Sıla Koç, “Mağduriyetimizin giderilmesi için Keçiören Belediyesine başvuruda bulunduk. Anında bize dönüş yaptılar.  Nikâh görüntülerimizin belediyede bulunmadığını, o dönemde nikâh salonunun özel bir şirket tarafından işletildiğini ve görüntülerin onlar tarafından kaybedilmiş olabileceğini belirttiler. Mağduriyetimizin giderilemeyeceğini düşünürken daha sonra Belediye Başkanımız Turgut Altınok konuya el atarak bizleri çok mutlu etti. Allah razı olsun kendisinden.” dedi.