22 Nisan 2022

Keçiören Belediyesi tarafından ilçedeki Fatih Caddesi üzerine inşa edilen lunapark, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve minik çocukların katılımıyla hizmete açıldı.

Açılışta katılımcılara hitaben konuşan Başkan Altınok, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla biz de lunaparkımızı çocuklarımıza armağan ediyoruz. Keçiören, Milli Mücadele’nin merkezidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’mizin doğduğu alandayız şu anda. Keçiörenliler olarak çok şanslıyız. Keçiörenli gençler ve çocuklar da şanslı.” dedi.

Altınok alanda bulunan çocuklara bir dizi tavsiyelerde bulunarak şunları söyledi:

“Vatanımıza, ülkemize, bayrağımıza, dinimize ve ezanımıza sahip çıkacağız. Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkacağız. Bizi biz yapan kimliğimize, kültürümüze sahip çıkacağız. Eğer bunlara sahip çıkarsak varlığımızın bir anlamı olur. Ama sosyal medya bir tehlike. Yeni bir dünya kuruluyor sosyal medya aracılığıyla. Sevgili çocuklar, kendinizi bundan sakının. Birçok hadiselerin, olayların artmasında sosyal medyanın çok büyük etkisi var. Bu dünyada ayrı bir tüketim ekonomisi kurulmuş. Bu nedenle lütfen kendi değerlerimize, bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkalım. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyorum. Bu bayramı çocuklara armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anıyorum. Tüm şehit ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

Açılışın ardından çocuklarla birlikte lunaparkı gezen başkan Altınok onları oyuncaklara bindirerek onların keyifli anlarına tanıklık etti. Çocuklar da 23 Nisan boyunca ücretsiz olarak hizmet verecek parkta gönüllerince eğlenmeye devam edecekler.