31 Mayıs 2019

Keçiören Belediyesi tarafından hem Anadolu’nun ilerini tanıtmak hem de eski Ramazanları yaşatmak amacıyla düzenlenen Ramazan etkinliklerinin konuğu Sivas olurken, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Sivas’ı Selçuklu döneminden beri Türklük ateşinin yandığı yer olarak tanımladı.

Hacivat-Karagöz gösterisinin ardından Ali Toprak’ın ilahi konseriyle başlayan gecede Sivas Kültür Evinin açılışı Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, AK Parti Sivas milletvekilleri Semiha Ekinci ve Habib Soluk, Sivaslı Dernekler Federasyonu (ASİDEF) Başkanı Alpaslan Kayapınar tarafından gerçekleştirildi.

SİVAS, CUMHURİYETİMİZİN KÜLLERİNDEN DOĞDUĞU YERDİR

Sivas’ın edebiyata ve birçok kültüre önemli katkılar sunduğunu, değerli sanatçılar yetiştirdiğini vurgulayan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok sözlerini şöyle sürdürdü: “Sivas gönül gözüyle gören, sevgi insanı Aşık Veysel’in memleketidir. Türk diline önemli katkılar sunan alevi ozanların, şairlerin, Pir Sultan Abdal’ın, Abdal Musa’nın şehridir. Vatan, millet sevdalısı, Anadolu çocuğu Muhsin Yazıcıoğlu’nun şehridir. Hepsinin mekânı cennet olsun. Sivas aynı zamanda Samsun, Amasya ve Erzurum’un ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin küllerinden doğduğu yerdir. Devletimizin şekillenmesindeki önemli merkezlerdendir. Bu duraklardan biri de Keçiören’dir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Ankara’ya geldiğinde Keçiören’de kalmış, Kurtuluş Savaşı’nı buradan yönetmiştir. İlk genelkurmay karargâhı Keçiören’dedir. Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnetle anıyoruz. Yiğitlere, kahramanlara, bu devleti bizlere canı pahasına bırakanlara selam olsun.”

KEÇİÖREN – SİVAS ARASINDA KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ

Askerliğinin bir bölümünü Sivas’ta yaptığı bilgisini de paylaşan Altınok, kardeş belediyeler vasıtasıyla Keçiören’den Sivas’a kardeşlik köprüsü kurmak istediklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Anadolu’nun Türkleşmesi ve İslamlaşması Hünkâr Hacı Bektaş-ı Veli ile başlar. O güzel insanın hikmetli sözlerinden biri de ‘Bir olalım, diri olalım, iri olalım, gelin canlar hep beraber olalım’ sözüdür. Birlik oldukça aşamayacağımız engel yoktur. Çok çalışıp çocuklarımıza güzel bir vatan, güzel bir devlet bırakalım.”

4 EYLÜL’DE SİVAS’A DAVET

AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci de Atatürk’ün Sivas Kongresinde söylediği ‘Manda ve himaye kabul olunamaz’ sözünü hatırlatarak, “4 Eylül’de bu mesajı hep birlikte vermek için hepinizi Sivas’a bekliyoruz. Gök Menderesimizi, Çifte Minaremizi, Sızır Şelalemizi, tarihi kent meydanımızı gelin görün” dedi.

AK Parti Sivas Milletvekili Habib Soluk da Sivas’ın tarihi geçmişini hatırlatarak, “1071’de Anadolu’ya mührünü vuran Sultan Alparslan, bizi buradan ölüm çıkarır, burası bize ebediyete kadar yurt olacaktır demiştir” dedi.

Soluk, sözlerini Aşık Veysel’in ‘Kurana bak İncile bak, Dört kitabın dördü de hak, Hakir görüp ırk ayırmak, Hakikatte yüz karası’ sözleriyle noktaladı.

SİVAS TÜRKİYE’NİN ÇİMENTOSUDUR

Sivaslı Dernekler Federasyonu (ASİDEF) Başkanı Alpaslan Kayapınar konuşmasında, “Milli mücadelenin ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı sultan şehir Sivas’ımızı Keçiören’de tanıtıyor olmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Kayapınar sözlerini şöyle sürdürdü: “Sivas Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bağrında 108 gün misafir etmiştir. Sivas Türkiye’nin çimentosudur.  Aşık Veysel, Hasan Hüseyin Korkmazgil, Pir Sultan Abdal, ozanlar, şairler, yiğidolar diyarıdır. Adam gibi adamların diyarıdır.”

Aşık Veysel’in ben giderim adım kalır dostlar beni hatırlasın dizelerini de hatırlatan Kayapınar, 4 Eylül Sivas Kongresinin 100. yılında tüm Keçiörenli’leri Sivas’a davet ederek konuşmasını tamamladı.

Abbas-Bora Temmuz Turan’ın Sivas türküleri söylediği gecede, Dernek Başkanı Kayapınar Başkan Altınok’a rölyef bir tablo da hediye etti.