BAŞKAN AK 44 YILLIK HASRETİ DİNDİRDİ

Keçiören Belediyesi öncülüğünde 1974 Kıbrıs Barış Harekâtına katılan Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Keçiören Temsilciliğine mensup gaziler 44 yıl aradan sonra Kıbrıs’a giderek hasret giderdiler.

Keçiören Belediyesi’nin KKTC’deki kardeş belediyesi Güzelyurt ile iş birliği yaptığı program kapsamında 44 yıl aradan sonra gaziler 1974 yılında savaştıkları cepheleri, 49. Piyade Alay Komutanlığı, Yıldırım Kışlası 39. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı,  Karaoğlanoğlu ve Boğaz Şehitliği, Cengiz Topel Anıtı çıkartma koylarını gezerek o anları yeniden hatırladılar. Şehitler için dua eden gaziler, duygu dolu anlar yaşayarak milli hislere de tercüman oldular.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Keçiören Temsilcisi Muhterem Doğan “Gazilik payesine erişen bizleri yeniden Kıbrıs ile buluşturan Keçiören Belediye Başkanı Sayın Mustafa Ak’a müteşekkiriz” derken, ilk kez bu kadar çok gazinin 44 yıl aranın ardından hasretini dindirmek için Kıbrıs’a gittiğini vurguladı. Doğan, “Başkanımız bize söz vermişti, yeniden dünya gözüyle oraları görmek nasip oldu. Anılarımızı tazelerken, şehit olan arkadaşlarımızın mezarlarını ziyaret ederek dua etme fırsatı yakaladık. Kıbrıs halkı bizi bağrına bastı, iyi ki geldiniz, siz olmasaydınız biz olmazdık dediler, bu sözler bizleri gururlandırırken duygulandırdı da…” ifadelerini kullandı.

Güzelyurt Güneşköy’de ilk kez düzenlenen Nar Festivaline katılan gazilere Kıbrıslıların ilgisi yoğun olurken, 49. Piyade Alay Komutanı Piyade Albay Çağatay Güneş, gazi ve şehitler sayesinde KKTC’nin yavru vatan olduğunu söyleyerek minnetini ifade etti.

Gazilerin KKTC Cumhuriyet Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre’yi ziyareti esnasında ise Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Ulusal Birlik Partili vekiller, Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği Başkanı Adil Çümen de hazır bulundu. Başkan Özçınar Gazilerin Kıbrıs Türk halkının varoluşu için verdiği mücadelenin unutulmaz olduğunu belirterek, Başkan Ak’a da ziyarete vesile olduğu için teşekkür etti.

Keçiören Belediyesi’nin de katkılarıyla yeniden hizmete açılan “Osmanlı Hanı Kültür Evi” ve Anadolu Kültür Evini ziyaret eden gaziler, hanın 1892 yılında Osmanlı Döneminde inşa edildiği bilgisini de paylaştılar.

GAZİLERİMİZE MİNNET BORÇLUYUZ

Barbarlık Müzesi, Güzelyurt Arkeoloji ve Doğa Müzesi, Aziz Mamas Kilisesi ve İkon Müzesi, Mavi Köşk ve Kapalı Çarşıyı da ziyaret eden gaziler Güzelyurt Barış İlkokulu ziyaretleri esnasında çocukların sevgi gösterile ile karşılandılar.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da KKTC’nin yavru vatan olmasında gösterdikleri kahramanlıklardan ötürü gazilere duyulan minnetin bir ifadesi olarak bu ziyareti planladıklarını vurgularken kardeş Güzelyurt Belediyesi’ne de misafirperverlikleri için teşekkür etti.

11.10.2018