BAŞKAN AK KURBAN ALANINDA VATANDAŞLARLA BAYRAMLAŞTI

Kurban Bayramı’nın ilk gününde Ankara’nın en büyük ve modern mezbahanesi olan Keçiören Belediyesi Ovacık Kurban Kesim Tesisleri’ne giden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, hem vatandaşlarla bayramlaştı hem de uzman personel tarafından yapılan kurbanlık kesim işlemlerini yerinde inceledi.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, bayram namazını Tuğba Camiinde kıldıktan sonra cami cemaatiyle bayramlaştı. Vatandaşlara hayırlı bayramlar dileyen Başkan Ak, bayramlaştığı çocuklara da şeker dağıttı, bayram harçlığı verdi.

Keçiören Belediyesi, vatandaşların kurbanlıklarının kesimini yapabilmeleri için Keçiören’de bu yıl 13 ayrı kesim alanı belirledi. Ovacık Mezbahanesi, Atapark, Aktepe, Ayvalı, Esertepe, Yeşiltepe, Ufuktepe, Kalaba, Uyanış, 23 Nisan, İncirli, 19 Mayıs ve Sancaktepe semt pazar yerlerinde, vatandaşların kurbanlıklarının kesimini rahatça yapabilmesi için gerekli hijyen kuralları çerçevesinde her türlü tedbir alındı.

MODERN MEZBAHANEDEKİ KESİMLERİ İNCELEDİ

Belediyenin Ovacık’taki modern mezbahanesinde kurbanlık kesim işlemlerini inceleyen Başkan Ak, kurbanlık kesim sırasını bekleyen vatandaşlarla sohbet ederek bayramlarını kutladı, mezbahane hizmetleri ile ilgili görüş ve önerileri dinledi. Modern mezbahane sayesinde Kurban Bayramı’nda istenmeyen görüntülerin yaşanmadığını ifade eden Mustafa Ak, “İki bant olarak hizmet veren tesislerimiz hızlı bir şekilde çalışıyor ve vatandaşlarımıza büyük kolaylık sağlıyor. Keçiörenlilerin Kurban Bayramı boyunca herhangi bir sıkıntı yaşamaması için her türlü tedbiri aldık. Mezbahanenin dışında kurbanını kesmek isteyen vatandaşlarımız için de Keçiören genelinde 13 noktayı kesim alanı olarak belirledik” dedi. Mezbahaneye gelen Keçiörenliler ise kurbanlık kesimi ile ilgili hizmetlerinden dolayı Başkan Ak’a teşekkür ederek, “Kurbanlarımız vekaletimiz alınarak, elimiz değmeden dini vecibelere uygun şekilde kesiliyor. Çok memnunuz. Hem Başkanımızdan hem de tesis çalışanlarından Allah razı olsun” görüşünü dile getirdiler.

GÜNDE BİN ADET KURBANLIK KESİLEBİLİYOR

Keçiören Belediyesi tarafından Ovacık’ta kurulan mezbahane, uzman personeli ve modern ekipmanları sayesinde vatandaşların kurban ibadetlerini rahat ve huzurlu biçimde yerine getirmelerini sağlıyor. Vatandaşların kurbanlıkları bayram öncesinden aldıkları sıraya göre sistemli ve hızlı bir şekilde kesilirken, hijyen kuralları da en üst seviyede tutuluyor. Modern tesislerde iki dakikada bir kurbanlığın kesimi yapılabilirken, günde bin adet kurbanlığın kesim işlemleri tamamlanabiliyor. Usta kasapların görev yaptığı mezbahanede, Keçiören Belediyesi tarafından özel olarak kurulan kurban taşıma ekibi de kesilen kurbanlıkların taşınması konusunda ücretsiz hizmet veriyor. Veteriner hekimlerin gözetiminde yapılan kesim işlemleri sırasında hazır bekleyen sağlık ekipleri de etlerini parçalarken yaralanan vatandaşlara anında müdahale ediyor.

01.09.2017