BAŞKAN AK ÖĞRENCİLERİN KUTLU DOĞUM PROGRAMINA KATILDI

Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed(S.A.V)’in dünyaya geldiği günün kutlandığı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Keçiören Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri de özel bir program gerçekleştirdi.

Necip Fazıl Sahnesi’nde düzenlenen programa Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan ve Evrensel Hafızlar Derneği Genel Başkanı Harun Aytaç da katıldı.

Hafız Harun Aytaç’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Mustafa Ak, “Önderimiz, liderimiz, efendimiz Peygamberimizi anıyoruz. Dünyaya gelişini kutluyoruz. Peygamberimizin yolundan gidiyoruz. Onun izindeyiz. Onun hayatını iyi öğrenip, kendi hayatımıza yansıtmalıyız. Onun ahlakı bizim ahlakımız olmalı, onun mücadele tarzı bizim mücadele tarzımız olmalı” dedi.

PEYGAMBERİMİZİ ÖRNEK ALMALIYIZ

Anne babamızla olan ilişkimizden arkadaşlarımızla olan ilişkimize kadar toplumda kurduğumuz bütün ilişkilerde Peygamberimizi örnek alıp almadığımızı kendimize sormamız gerektiğini belirten Başkan Ak, “Bir iç muhasebesi yapmamız açısından bu günler önemlidir. Hz. Muhammed’i nefsimizden dahi çok sevmeliyiz. Çünkü Cenab-ı Allah böyle emrediyor. Emri yerine getirmemiz lazım” mesajını verdi. İhsan İlhan ise, Kutlu Doğum Haftası’nın manasının Peygamberimizi “bir tarikat lideri” gibi anmak olmadığını vurgulayarak, “Amaç, ümmete ümmet bilinci vermektir. Rahmet Peygamberi’nin getirdiği prensipler hayatımızda yer almadıkça insanlık huzura eremeyecektir. Onun getirdiği mesajı anlamadıkça Peygamberi anlayamayız. Adalet ve onun getirdiği prensiplerle insanlık huzura erer” diye konuştu.

Daha sonra öğrenciler Hz. Muhammed’i anlatan şiir dinletisi ve Peygamber sevgisini anlatan tiyatro gösterisi sundular, yabancıların dilinden Peygamberimizi anlatan sözleri okudular. İlahilerle devam eden program Başkan Ak’ın öğrencilerle birlikte çektirdiği hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

19.04.2017