BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNE GİDEN YARDIM TIRLARI YOLA ÇIKTI

Keçiören Belediyesi ve Hayrat Vakfı’nın işbirliğiyle, Suriye’deki iç savaş nedeniyle zor günler geçiren Bayırbucak Türkmenlerine 9 yardım tırı gönderildi.

Belediye hizmet binası önünde düzenlenen uğurlama törenine TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Hayrat Vakfı yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yardım tırlarının dolmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Ahmet Gündoğdu, “Bütün kardeşlerimizden Allah razı olsun. Hz.Adem’den beri devam eden hak ve batıl kavgası kıyamete kadar da var olacağına göre, bu kavga içerisinde hakkın yanında yer almak, tarafını belli etmek ve üzerine düşeni yapmak yaşatma medeniyetinin bir gereğidir” dedi.

BAYIRBUCAK İÇİN “ÇANAKKALE” BENZETMESİ

Bayırbucak Türkmenlerine sahip çıkmanın Türkiye’nin Çanakkale’sine sahip çıkmakla eş değer olduğunu ifade eden Gündoğdu, “Dün Çanakkale’de yedi düvele karşı bu mazlum millet hangi mücadeleyi vermişse, bugün orada kardeşlerimiz de aynı mücadeleyi veriyor. Dün Müslümanları bile bize kışkırtan bir Batı vardı, ama bugün Müslümanların hiç değilse önemli bir kısmına, ümmetin mazlumlarına sahip çıkması için öncülük eden, dik duran bir Türkiye var; o ülkenin Cumhurbaşkanı var, Başbakanı var, Allah’a hamd olsun” diye konuştu.

Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, “Bayırbucak Türkmen kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Bugün dualarla uğurladığımız 9 yardım tırı yaralarını bir nebze olsun sarmalarına vesile olur inşallah. Allah hepsinin yardımcısı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından battaniye, gıda ve giyim malzemeleri taşıyan 9 yardım tırı edilen dualar eşliğinde yola çıktı.

02.04.2016