KEÇİÖREN İLKOKULU GÜZEL BİR KÜTÜPHANEYE KAVUŞTU

Keçiören İlkokulu, Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyle yaptırılan modern bir kütüphaneye kavuştu. Kütüphanenin açılış töreni Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın da katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış töreninde Başkan Ak'ın yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim,  Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil de hazır bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni uygulamaya geçirdiği bir projenin ilk kütüphane açılışını gerçekleştirdiklerini söyleyen Müsteşar Yusuf Tekin, "Okullarımızdaki donanımlarımız, öğretmen ve öğrencilere bakış açımızla farklı bir Milli Eğitim Bakanlığı var. Okullarımızı fiziki olarak güçlendirip öğretmenlerimizle aynı duygu zemini oluşturmak için çalışıyoruz. Keçiören'de eğitim sorunlarına karşı yakın ilgileri olan Kaymakam ve Belediye Başkanımıza duyarlılıklarından ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN AK KİTAP HEDİYE ETTİ

Konuşmaların ardından okuma yazma bilmeyen minik bir öğrencinin İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezberden okuması salonda bulunan izleyicileri gururlandırırken, yine minik öğrencilerin okuduğu şiirler ve yaptığı halk oyunu gösterileri de izleyenlerden büyük alkış topladı.

Değerler eğitimine emeği geçen öğretmenlere plaket veren Başkan Ak ve protokol üyeleri, daha sonra kurdele keserek kütüphanenin açılışını yaptı. Heyet kütüphaneyi gezerek kitapları ve öğrencilerin kullanımına sunulan bilgisayarları da inceledi. Başkan Ak yanında getirdiği “Kaşağı, Nusret Mayın Gemisi, 100. Yılında Gençlikten Şühedaya Mektuplar” gibi kitapları da kütüphaneye hediye etti.

10.03.2016