KEDEMLİ ÖĞRENCİLERDEN GÖRSEL ŞÖLEN

Çocukların sanatsal beceri kazanmaları noktasında farklı etkinliklere imza atan Keçiören Belediyesi’ne bağlı Eğitime Destek Merkezinin (KEDEM) düzenlediği 7. Geleneksel Görsel Sanatlar Sergisi büyük beğeni topladı.

9 KEDEM şubesinden 102 eserin yer aldığı sergideki çalışmalar vatandaşların büyük ilgisini çekerken, çocukların da sanatla olan bağlarını güçlendirmeye vesile oldu.  Pastel ve kazıma, kuru-sulu, ebru, vitray, quilling, lavi, akrilik, guaj, karakalem, çizgi ve nokta çalışmaları tekniklerinde yapılan eserlerin yanı sıra evsel atıklardan yapılan çalışmalar da dikkat çekti. Geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturan ve yaratıcılıklarını artıran evsel atıktan oluşan eserler serginin en fazla dikkat çeken bölümü oldu. Resim sergisini gezen çocuklar yüz boyama ve el baskısı etkinliklerine da katılarak renkli kareler verdiler. Ebru boyama tekniğini de deneyen çocuklar, yaptıkları sanatsal çalışmaları günün hatırası olarak saklayacaklarını söylediler.

Öğrencilerin sanatsal etkinliklerle uğraşmalarının önemli olduğunu vurgulayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Keçiören Eğitime Destek Merkezimiz açıldığından bu yana çocuklarımızın eğitim hayatını daha da kolaylaştırmaları ve alternatif kurslarla da boş vakitlerini nitelikli değerlendirmeleri için yanlarında… Yıl sonu sergileri de onların yaptığı eserlerin herkesle buluşmasına aracılık ediyor. İçlerindeki yeteneği geliştirmeleri noktasında teşvik edici bir rol üstleniyor. ” ifadelerini kullandı.

17.05.2018