MİNİKLER KIZILAY HAFTASINI KUTLADI

Keçiören Belediyesi'ne bağlı hizmet veren Neşeli Minikler Kreşindeki çocuklar Kızılay Haftasını kutladılar.

3 -4 yaş grubundaki 30 minik, kreş öğretmenleri ile birlikte 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftasına özel bir etkinlik gerçekleştirdiler. Öğretmenleri tarafından Kızılay Haftasına dair bilgilendirilen minikler, daha sonra kaza ve afet anında nasıl davranmaları gerektiği konusunu içeren bir çizgi film izlediler.

Kızılay'ın afet dönemlerinde yaptığı yardımları da öğrenen ve afet anına dair drama etkinliği gerçekleştiren çocuklar hem eğlenirken hem de öğrendi. Kızılay Haftası ile ilgili konuşan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak; "149 yıldır insan onurunun korunması amacıyla gönüllü olarak çalışmalar yürüten Kızılay, günümüze kadar yurt içi ve yurt dışında milyonlarca ihtiyaç sahibine yardım elini uzattı. Kızılay'ın sonsuz bir özveriyle gerçekleştirdiği çalışmalardaki temel gücü yardımsever halkımız ve Kızılaycılık ruhudur. Toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi önemli görevler üstlenen ve birçok konuda da öncü olan Kızılayımızın Kızılay Haftasını kutluyorum. Türk Kızılay’ı, yardımseverlerin ve gönüllülerinin desteği ile dünyanın neresinde olursa olsun insan onurunun korunması doğrultusunda tüm gücüyle çalışıyor, biz de Kızılay'ın çalışmalarını gururla takip ediyoruz. Yeni nesillere de bu güzide kurumumuzu anlatarak afet anında neler yapmaları gerektiğine dair bilinçlendiriyoruz." diye konuştu.

03.11.2017