TÜRKÜLERLE ORTA ANADOLU TURU

Keçiören Belediyesi düzenlediği kültür ve sanat etkinlikleriyle farkını ortaya koymaya devam ediyor. Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen Orta Anadolu Türküleri etkinliği ile büyük halk ozanı Neşet Ertaş da anıldı.

Sanat yönetmenliğini Mustafa Acar'ın yaptığı Hemşehri Geceleri Orta Anadolu yöresinden türkülerin seslendirildiği etkinliği hemşehri dernek başkanları ve vatandaşlar izledi.  Nazlı Öksüz ve Mustafa Kemal Şimşek'in solo olarak seslendirdiği türküler dinleyenlerin adeta kulaklarının pasını sildi. İç Anadolu Bölgesinin kültürel özelliklerine ilişkin bilgilerin de verildiği ve zaman zaman sohbet havasında gerçekleşen etkinlikte solistler Neşet Ertaş ile ilgili anılarını da paylaştılar.

Hüzünlü ve neşeli türkülerden oluşan repertuarıyla dinleyenler, keyifli dakikaları yaşarken ritmik türkülerde alkışlarıyla tempo tutmayı da ihmal etmediler.

Kültürel etkinliklerle de Keçiören'in iddialı olduğuna vurgu yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Etkinliklerimiz herkesimden insanı bir araya getiriyor. Keçiören özellikle Orta Anadolu'dan göç alan bir ilçe... Vatandaşlarımız Orta Anadolu türküleriyle hem kendi kültürlerini yeniden hatırlarken hem de hemşehri geceleri ile birlik ve beraberlik ruhunu yaşatmaya devam ediyorlar. Ortak değerleri yaşatma ve ortak değerler etrafında insanımızı buluşturma adına bu etkinlikleri düzenliyoruz." ifadelerini kullandı.

03.04.2018