YEŞİL GÜN SEFERBERLİĞİNİN ARDINDAN AŞURE İKRAMI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerel yönetimlere ilişkin işaret ettiği Gönül Belediyeciliği seferberliğini hız kesmeden sürdüren Keçiören Belediyesi, bu kapsamda organize ettiği ‘Yeşil Gün Projesi’ni 23 Nisan, Bademlik, Uyanış ve Köşk Mahallelerinde hayata geçirdi.

Vatandaşlara hizmetin yanı sıra halkın gönlünü kazanmak için yürütülen Yeşil Gün Projesiyle, üstü kapalı pazar alanında kurulan platformda düzenlenen çocuk oyunlarının ardından Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, çocuklarla ve kadınlarla mıntıka temizliği yaptı. Mıntıka temizliğinin ardından ağaç diken ve Piri Türkistan Camii yanında vatandaşlara aşure ikramında bulunan Başkan Ak, vatandaşların Muharrem ayını da tebrik etti.

“PROJELERİMİZ ÖRNEK OLARAK GÖSTERİLİYOR”

Her hafta farklı mahallelerde yürütülen projeyle Keçiören’i daha da güzelleştirmek için yoğun mesai harcandığını söyleyen Başkan Ak, “Gönül Belediyeciliği, Ak Parti belediyeciliğinin geldiği önemli bir noktadır. Gönüllerde gerçekleştirdiğimiz reformla yeni bir boyut kazanan ve hizmetlerimize vatandaşlarımızı daha fazla dâhil eden belediyecilik anlayışımız insanlarımızı oldukça memnun ediyor. Temiz belediyecilik ve güçlü yerel yönetim düsturuyla, 10 yıldır toplumun her kesimine dokunarak sürdürdüğümüz sosyal belediyecilik projelerimiz Türkiye’de örnek olarak gösteriliyor. Gönlünü vermedikçe, gönül bulamazsın diyerek başladığımız yolumuza gönülden devam ediyoruz” dedi.

“ÇEVREYE DUYARLI NESİL YETİŞTİRİYORUZ”

Çevre temizliğine ve doğaya karşı farkındalığın artırılması gerektiğine de vurgu yapan Başkan Ak, “Yeşil Gün Projesiyle asıl amacımız çevre bilincini artırmaktır. 2009’dan bu yana ‘Çevre Çiçekleri’ adı altında yürüttüğümüz projemizle çocuklarımızı, tiyatro ve gezi benzeri sosyal aktivitelerle bilinçlendiriyoruz. Bilinçlendirdiğimiz çocuklarımıza ‘Çevre Müfettişi’ kartı vererek belediyemizin belli hizmetlerine ücretsiz ulaşmasını sağlıyoruz. Bu anlamda çocuklarımızı çevreye daha duyarlı, çevreyi koruyan ve çevreye zarar verenleri uyaran bir bilince kavuşturuyoruz” ifadelerini kullandı.

CADDE VE SOKAKLARDA DENETİM

23 Nisan, Bademlik, Uyanış ve Köşk mahallelerinin muhtarlarını yanına alarak, cadde ve sokaklarda denetim yapan Başkan Ak, mahallelerin eksiklerini ilgili birim müdürlerine ileterek gereken çalışmaların yapılması talimatını verdi. Yeni eğitim öğretim yılı dolayısıyla 23 Nisan ve Paşalı Necati Ortaokulu ile ATO İlköğretim Okulu’na da ziyaretler gerçekleştiren Başkan Ak, okul yönetiminin taleplerini dinleyerek gereken çalışmaların yapılacağını belirtti.

Yeşil Gün Projesiyle mahallelerde yapılan peyzaj, yol asfaltlama, çevre düzenlemesi ve temizlik çalışmalarının yanı sıra, sosyal ve psikolojik ihtiyaçlarının karşılanması için çeşitli ev ziyaretleri de gerçekleştirildi.

28.09.2018