30 Agus 2024

30 Ağustos Zafer Bayramı`nın 102. yıl dönümü dolayısıyla Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen kutlamalar kapsamında Kalaba Kent Meydanı’nda bulunan Atatürk büstüne törenle çelenk bırakıldı. Belediye önü, cadde ve meydanların Türk Bayrakları ile donatılmasıyla kırmızı beyaza bürünen Keçiören’de, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çelenk bırakma töreniyle başladı. Bu kapsamda belediye önünde düzenlenen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.

Varoluş mücadelesi

30 Ağustos Zaferi’nin anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, bu zaferin askeri başarının yanında varoluş mücadelesi olduğuna değinen Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Karadağ, “Bugün, milletimizin bağımsızlık yolunda vermiş olduğu en büyük mücadelenin zaferle taçlandığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı`nı büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Bu zafer, yalnızca Türk milletinin askeri bir başarısı değil; aynı zamanda varoluş mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biridir. Türk milletinin, esareti asla kabul etmeyeceğini, özgürlük ve bağımsızlığa olan sarsılmaz inancını tüm dünyaya ilan ettiği bu büyük zafer, ecdadımızın fedakârlıklarının ve millet olma şuurunun bir sonucudur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün önderliğinde, yokluk ve imkânsızlıklar içinde bile Türk milletinin neler başarabileceğini tüm dünya görmüştür. Bizlere emanet edilen bu kutsal mirası koruyacak ve onu daima yüceltecek, Türk milletinin ebediyen hür ve bağımsız yaşaması için var gücümüzle çalışacağız. Zafer Bayramımız kutlu olsun” dedi.