T.C.
KEÇİÖREN BELEDİYESİ
Yazı İşleri Müdürlüğü
Sayı : 55676833.105.04-1910023 11/08/2026
Konu : Ağustos 2026 Olağan Meclis Karar Özetleri
İLAN ASKIYA ÇIKARMA TUTANAĞI
Belediye Meclisinin 03-04-05-06-07/08/2026 Olağan Meclis Toplantısında almış olduğu kararlara ait karar özetleri 11/08/2026 tarihinde Belediyemiz Web sayfasında ve ilan panosunda askıya çıkartılmıştır.
T.C.
KEÇİÖREN BELEDİYE MECLİSİ
OLAĞAN TOPLANTISI
DÖNEM: 3
BİRLEŞİM: 169 - 170 -171 -172 – 173
K A R A R Ö Z E T L E R İ
Keçiören Belediye Meclisi 03-04-05-06-07/08/2026 tarihlerinde Belediye Toplantı Salonunda Meclis Başkanı Dr. Mesut ÖZARSLAN ile Meclis I. Başkan Vekili Serkan BEDİRHANOĞLU ve Meclis II. Başkan Vekili Birol KARA’ nın Başkanlığında yapmış olduğu Ağustos 2026 OLAĞAN MECLİS Toplantısı’nda aşağıdaki kararlar alınmıştır.
Karar 388 Tarih: 03.08.2026: Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekili Halit TUĞCU, Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Rafet YILDIZ ve Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Selçuk KARADAĞ tarafından verilen “03.04.2026 tarihli ve 196 sayılı Meclis Kararı ile Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyesi olarak ihtisas komisyonu üyeliklerine seçilen; ancak Cumhuriyet Halk Partisinden istifa ettiklerine dair dilekçeleri okunan meclis üyelerinin, aynı ihtisas komisyonlarında kalan süreyi tamamlamak üzere Komisyon üyeliklerine devam etmelerini teklif ediyoruz” şeklindeki önerge okundu.
5393 sayılı Belediye Kanunu`nun 24`üncü maddesi ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği`nin 21`inci maddesi gereği,
İmar ve Bayındırlık Komisyonuna Meclis Üyesi Naci DEMİR, Kanun ve Tarifeler Komisyonu ile Halkla İlişkiler ve Sivil Toplum Kuruluşları Komisyonuna Meclis Üyesi Berat Kerem YILMAZ, Plan ve Bütçe Komisyonu ile Aile Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonuna Meclis Üyesi Devrim ŞENGÜL, İsimlendirme Komisyonu ile Esnaf Sanatkarlar ve Tüketiciyi Koruma Komisyonuna Meclis Üyesi Emir Can TUNÇ, Hesap Tetkik Komisyonu ile Dış İlişkiler ve Türk Cumhuriyetler Komisyonuna Meclis Üyesi Gül YENİLMEZ, Eğitim ve Kültür Komisyonu ile Ulaşım ve Alt Yapı Hizmetleri Komisyonuna Meclis Üyesi Hakan ATAOĞLU, Gençlik ve Spor Komisyonu ile Halkla İlişkiler ve Sivil Toplum Kuruluşları Komisyonuna Meclis Üyesi Hüseyin KARABULUT, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Aile Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonuna Meclis Üyesi İbrahim Mert BEKTAŞ, Gençlik ve Spor Komisyonu ile İnsan Hakları Yaşlılar ve Kimsesizler Komisyonuna Meclis Üyesi Murat COŞKUN, İsimlendirme Komisyonu ile İnsan Hakları Yaşlılar ve Kimsesizler Komisyonuna Meclis Üyesi Sait KAYA, Kanun ve Tarifeler Komisyonu ile Halkla İlişkiler ve Sivil Toplum Kuruluşları Komisyonuna Meclis Üyesi Seda SEVİNDİK, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Etüd Proje ve Yatırım Faaliyetleri Komisyonuna Meclis Üyesi Tolga TURGUT’un kalan süreyi tamamlamak üzere İhtisas Komisyonlarındaki görevlerine devam etmelerine Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 389 Tarih: 03.08.2026: Semanur ERDEM, Azra Ceylan ÖZTÜRK, Fatih ÜNAL, Berat Kerem YILMAZ ve Seda SEVİNDİK tarafından verilen “Ayvalı Mahallesi’nde bulunan mülkiyeti Belediyemize ait gayrimenkullerin araştırılmasına” ilişkin önerge okundu.
Konuya ilişkin yapılan görüşmeler sonucunda konunun Kanun ve Tarifeler Komisyonuna havalesine yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 390 Tarih: 03.08.2026: Nuri AYDIN, Abdulkadim Mert DEMİREL, Ömer Faruk İSLAM, Hüseyin KARABULUT ve Murat COŞKUN tarafından verilen “Belediyemiz bünyesinde kaç adet yüzme havuzu bulunduğu ve kaç üyemizin faydalandığının araştırılmasına” ilişkin önerge okundu.
Konuya ilişkin yapılan görüşmeler sonucunda konunun Gençlik ve Spor Komisyonuna havalesine yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 391 Tarih: 03.08.2026: Tolga TURGUT, İbrahim Mert BEKTAŞ, Atila ÇELİK, Rasim AYDIN ve Hacı Derviş KAPLAN tarafından verilen “Belediyemiz birimlerinden Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün faaliyetlerinin araştırılarak Belediye Meclisinin bilgilendirilmesine” ilişkin önerge okundu.
Konuya ilişkin yapılan görüşmeler sonucunda konunun Çevre ve Sağlık Komisyonuna havalesine yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 392 Tarih: 03.08.2026: Hakan ATAOĞLU, Selçuk KARADAĞ, Eda AKSOYOĞLU, Canan BARAN İZGİ ve Ferudun ERGÜL tarafından verilen “Belediyemiz tarafından 2026 yılı içerisinde yapılan ve 2027 yılı için planlanan eğitim programlarının araştırılmasına” ilişkin önerge okundu.
Konuya ilişkin yapılan görüşmeler sonucunda konunun Eğitim ve Kültür Komisyonuna havalesine yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 393 Tarih: 03.08.2026: Rafet YILDIZ, Mehmet AYGÜN, Halit TUĞCU, Abbas ATAMER ve Gül YENİLMEZ tarafından verilen “Belediyemiz birimlerinden Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünün 01.01.2026 – 30.06.2026 tarihleri arası harcama kalemlerinin incelenmesine” ilişkin önerge okundu.
Konuya ilişkin yapılan görüşmeler sonucunda konunun Hesap Tetkik Komisyonuna havalesine yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 394 Tarih: 03.08.2026: Metin AKDEMİR, Ercan TOSUN, İbrahim UYAR, Sevtap AKPINAR TOPAL ve Devrim ŞENGÜL tarafından verilen “Belediyemiz birimlerinden Arşiv Müdürlüğünün tasarruf tedbirleri kapsamında nelere dikkat edildiğinin araştırılmasına” ilişkin önerge okundu.
Konuya ilişkin yapılan görüşmeler sonucunda konunun Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesine yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 395 Tarih: 03.08.2026: Birol KARA, Şaban BİCAN, Nurettin YILMAZ, Serpil KOÇ ve Aysel KALYON tarafından verilen “Belediyemiz tarafından Şevkat Mahallesi’nde engellilerin kullanımını kolaylaştırıcı iz yol, engelli rampası vb. düzenlemelerin bulunup bulunmadığının araştırılarak Belediye Meclisine bilgi verilmesine” ilişkin önerge okundu.
Konuya ilişkin yapılan görüşmeler sonucunda konunun Sosyal İşler ve Engelliler Komisyonuna havalesine yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 396 Tarih: 03.08.2026: Hüseyin KARABULUT, Berat Kerem YILMAZ, Seda SEVİNDİK, Fatih ÜNAL ve Şaban BİCAN tarafından verilen “Belediyemiz İşletme ve İştirakler Müdürlüğüne vatandaşlarımız tarafından gelen istek ve taleplerin neler olduğu ve çözüm noktasında neler yapıldığının araştırılmasına” ilişkin önerge okundu.
Konuya ilişkin yapılan görüşmeler sonucunda konunun Halkla İlişkiler ve Sivil Toplum Kuruluşları Komisyonuna havalesine yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 397 Tarih: 03.08.2026: Atila ÇELİK, Emir Can TUNÇ, Abbas ATAMER, Nuri AYDIN ve Ferudun ERGÜL tarafından verilen “Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü tarafından ilçemizde faaliyet gösteren elektrikli ev aletleri satışı yapan esnaflarımıza hangi uygulamaların yapıldığının araştırılmasına” ilişkin önerge okundu.
Konuya ilişkin yapılan görüşmeler sonucunda konunun Esnaf Sanatkârlar ve Tüketiciyi Koruma Komisyonuna havalesine yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 398 Tarih: 03.08.2026: Rasim AYDIN, Metin AKDEMİR, Sait KAYA, Murat COŞKUN ve Mehmet AYGÜN tarafından verilen “İlçemizde bulunan bakıma muhtaç, kimsesiz yaşlılarımızın evlerinin temizlenmesi için Belediyemiz tarafından çalışma yapılıp yapılmadığının araştırılmasına” ilişkin önerge okundu.
Konuya ilişkin yapılan görüşmeler sonucunda konunun İnsan Hakları Yaşlılar ve Kimsesizler Komisyonuna havalesine yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 399 Tarih: 03.08.2026: Halit TUĞCU, Semanur ERDEM, Gül YENİLMEZ, Sevtap AKPINAR TOPAL ve Cihan AYHAN tarafından verilen “Belediyemiz ile yurt içi kardeş belediyelerinin tamamının araştırılarak Belediye Meclisinin bilgilendirilmesine” ilişkin önerge okundu.
Konuya ilişkin yapılan görüşmeler sonucunda konunun Dış İlişkiler ve Türk Cumhuriyetler Komisyonuna havalesine yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 400 Tarih: 03.08.2026: Ercan TOSUN, Birol KARA, Nurettin YILMAZ, Hakan ATAOĞLU ve Aysel KALYON tarafından verilen “İlçemiz İncirli Mahallesi’nde 2025-2026 yılları arasında Belediyemizce yapılmış olan üstyapı (asfalt, tretuvar, merdiven, yol kaplama, imar yolu açılması, yol bakımı) hizmetlerin araştırılarak Belediye Meclisinin bilgilendirilmesine” ilişkin önerge okundu.
Konuya ilişkin yapılan görüşmeler sonucunda konunun Ulaşım ve Alt Yapı Hizmetleri Komisyonuna havalesine yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 401 Tarih: 03.08.2026: Hacı Derviş KAPLAN, Yakup AVCI, Serpil KOÇ, Selçuk KARADAĞ ve İbrahim UYAR tarafından verilen “Belediyemiz tarafından Osmangazi Mahallesi’nde yer alan parklarda yapılan çalışmaların araştırılarak Belediye Meclisinin bilgilendirilmesine” ilişkin önerge okundu.
Konuya ilişkin yapılan görüşmeler sonucunda konunun Kent Estetiği Park ve Bahçeler Komisyonuna havalesine yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 402 Tarih: 03.08.2026: Ramazan KARAGÖZ, Rafet YILDIZ, Abdulkadim Mert DEMİREL, Tolga TURGUT ve Eda AKSOYOĞLU tarafından verilen “Belediyemiz tarafından 2025-2026 yılları arasında Yayla Mahallesi’nde yapılan yatırım faaliyetlerinin araştırılmasına” ilişkin önerge okundu.
Konuya ilişkin yapılan görüşmeler sonucunda konunun Etüd Proje ve Yatırım Faaliyetleri Komisyonuna havalesine yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 403 Tarih: 03.08.2026: Canan BARAN İZGİ, Azra Ceylan ÖZTÜRK, İbrahim Mert BEKTAŞ, Devrim ŞENGÜL ve Ömer Faruk İSLAM tarafından verilen “2025-2026 yılları arasında Belediyemize ait kadın konukevinden ilçemizde yaşayan kaç vatandaşımızın hizmet aldığı ve konukevimize yabancı uyruklu kişiler tarafından başvuru yapılıp yapılmadığının araştırılarak Belediye Meclisine bilgi verilmesine” ilişkin önerge okundu.
Konuya ilişkin yapılan görüşmeler sonucunda konunun Aile Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonuna havalesine yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 404 Tarih: 03.08.2026: Macaristan’da gerçekleştirilecek olan Geleneksel Büyük Hun-Türk Kurultayı’na maddi katkı sağlanması için Türk Dünyası Belediyeler Birliği ile Belediyemiz arasında ortak hizmet protokolü imzalamak için Belediye Başkanına yetki verilmesine ilişkin Dış İlişkiler Müdürlüğünün Başkanlık teklifi okundu.
Konuya ilişkin yapılan görüşmeler sonucunda konunun Kanun ve Tarifeler Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonuna müşterek havalesine yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 405 Tarih: 03.08.2026: Şehit Kubilay Mahallesi, 34608 ada 17 Parsel 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notu Değişikliği teklifine ilişkin İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Başkanlık yazısı okundu.
Konuya ilişkin yapılan görüşmeler sonucunda konunun İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havalesine yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 406 Tarih: 03.08.2026: Bağlum Mahallesi 2763 ada 3 parsel 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine ilişkin İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Başkanlık yazısı okundu.
Konuya ilişkin yapılan görüşmeler sonucunda konunun İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havalesine yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 407 Tarih: 03.08.2026: Çeçenistan Devletinde Müftülük ve Devlet Başkanlığı görevlerinde bulunmuş Ahmat Hacı KADİROV`un isminin uygun bir alana verilmesi ve büstünün yapılmasına ilişkin Dış İlişkiler Müdürlüğünün Başkanlık yazısı okundu.
Konuya ilişkin yapılan görüşmeler sonucunda konunun İsimlendirme Komisyonuna havalesine yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 408 Tarih: 03.08.2026: Belediyemiz ile Kahramanmaraş ili Afşin Belediyesi arasında kardeş belediye (şehir) olunmasına ve kardeş şehir protokolü imzalanmasına ilişkin Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğünün Başkanlık yazısı okundu.
Konuya ilişkin yapılan görüşmeler sonucunda konunun Müdürlükten geldiği şekliyle kabulüne yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 409 Tarih: 03.08.2026: Aktepe ve Kalaba Aqua Parklarının giriş ücret tarifesine ilişkin Mali Hizmetler Müdürlüğünün Başkanlık yazısı okundu.
Konuya ilişkin yapılan görüşmeler sonucunda konunun Kanun ve Tarifeler Komisyonuna havalesine yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 410 Tarih: 03.08.2026: “2026 Yılı Sosyal Yenilik ve Sosyal Kalkınma Teknik Destek Programı” kapsamında Belediyemiz tarafından sunulan ve Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye hak kazanan Projeye ilişkin, Dış İlişkiler Müdürlüğünün Başkanlık yazısı okundu.
Konuya ilişkin yapılan görüşmeler sonucunda; Meclis Üyesi Metin AKDEMİR’in şifahi önerisi üzerine
5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 38/g maddesi gereğince;
Belediyemiz ile T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği tarafından yürütülen 2026 Yılı Sosyal Yenilik ve Sosyal Kalkınma Teknik Destek Programı kapsamında Başkanlığımızca sunulan “Kadınların Güçlü Adımları: Dezavantajlı Kadınların Ekonomik ve Sosyal Hayata Katılımının Desteklenmesi” başlıklı teknik destek projesi sözleşmesini imzalamak üzere Belediye Meclisince Belediye Başkanına yetki verilmesine ve Belediye Başkanın belirleyeceği Asil/Yedek Belediye personelinin de aynı yetki ile yetkilendirilmesine şeklinde düzeltilerek kabulüne yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 411 Tarih: 03.08.2026: Bilgi İşlem Müdürlüğü yönetmelik değişikliğine ilişkin Strateji Geliştirme Müdürlüğünün Başkanlık yazısı okundu.
Konuya ilişkin yapılan görüşmeler sonucunda konunun Kanun ve Tarifeler Komisyonuna havalesine yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 412 Tarih: 04.08.2026: Bağlarbaşı Mahallesi 4202 ada 14 parsel üzerindeki 327,80 m² Belediyemiz hissesine karşılık, düzenleme şeklinde taşınmaz satış vaadi ve arsa payı karşılığı inşaat yapım sözleşmesi yapılmasına ilişkin Emlak İstimlak Müdürlüğünün Başkanlık yazısı okundu.
5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18. Maddesi (e) fıkrası ve 38. Maddesi (g) fıkrasına istinaden; Mülkiyeti Belediyemize ait Bağlarbaşı Mahallesi imarın 4202 ada 14 parseli 5.254,81 m² yüzölçümlü taşınmaz üzerindeki 2980/47771 oranındaki 327,80 m² Belediyemiz hissesine karşılık Düzenleme Şeklinde Taşınmaz Satış Vaadi ve Arsa Payı Karşılığı İnşaat Yapım Sözleşmesi yapabilmesi için Belediye Meclisince, Belediye Başkanına yetki verilmesine yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 413 Tarih: 04.08.2026: Ovacık Mahallesi 91783 ada 3 parsel üzerindeki 125,00 m² Belediyemiz hissesine karşılık, düzenleme şeklinde taşınmaz satış vaadi ve arsa payı karşılığı inşaat yapım sözleşmesi yapılmasına ilişkin Emlak İstimlak Müdürlüğünün Başkanlık yazısı okundu.
5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18. Maddesi (e) fıkrası ve 38. Maddesi (g) fıkrasına göre; Mülkiyeti Belediyemize ait Ovacık Mahallesi imarın 91783 ada 3 parseli 5.331,00 m² yüzölçümlü taşınmaz üzerindeki 125/5331 oranındaki 125,00 m² Belediyemiz hissesine karşılık; Düzenleme Şeklinde Taşınmaz Satış Vaadi ve Arsa Payı Karşılığı İnşaat Yapım Sözleşmesi yapabilmesi için Belediye Meclisince, Belediye Başkanına yetki verilmesine yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 414 Tarih: 04.08.2026: Yükseltepe Mahallesi, 90691 ada ile 90701 ada arasında kalan park alanında bulunan taşınmazın 10 (On) yıla kadar kiraya verilebilmesi için Belediye Meclisince Belediye Başkanına ve Belediye Encümenine yetki verilmesine ilişkin Emlak İstimlak Müdürlüğünün Başkanlık yazısı okundu.
Konuya ilişkin yapılan görüşmeler sonucunda konunun Kanun ve Tarifeler Komisyonuna havalesine yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi
Karar 415 Tarih: 04.08.2026: AFAD’ a hibe araç verilmesine ilişkin Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğünün Başkanlık yazısı okundu.
Konuya ilişkin yapılan görüşmeler sonucunda konunun Kanun ve Tarifeler komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonuna müşterek havalesine yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi
Karar 416 Tarih: 04.08.2026:Kızlarpınarı Caddesi ve çevresi uygulama imar planı kapsamında kalan 4288 ada 18-19-20-21-22-23 ve 24 parsellere ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu okundu.
Konuya ilişkin görüşmeler sonucunda komisyon raporunun geldiği şekliyle kabulüne yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy çokluğu ile karar verildi.
Karar 417 Tarih: 04.08.2026: Ovacık Mahallesi 91617 ada 1 sayılı parsel 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine yapılan itiraza ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu okundu.
Konuya ilişkin görüşmeler sonucunda İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun; itirazın değerlendirilmesi hususunun ertelenmesine şeklinde düzeltilerek ve "Kat rejimi, iskân ruhsatı, plan tadilatı ile yapı yüksekliği (Hmax, Yençok) belirlenmiş ada parseller hariç olmak üzere” ibaresinin eklenmesine dair talep konusu hakkında Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde tadilen onay kararı olduğundan; Cumhuriyet Halk Partisi ve Yeni Parti Meclis Üyelerinin ilgili talebin reddi şerhinin düşülerek; itirazın değerlendirilmesi hususunun ertelenmesine yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 418 Tarih: 04.08.2026: Bedelsiz terke konu taşınmazlara ilişkin Kanun ve Tarifeler Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonunun müşterek raporu okundu.
Konuya ilişkin görüşmeler sonucunda müşterek komisyon raporunun geldiği şekliyle kabulüne yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 419 Tarih: 04.08.2026: Evlerden çıkan hafriyat atıklarının ücretsiz alınmasına ilişkin Kanun ve Tarifeler Komisyonu raporu okundu.
Konuya ilişkin görüşmeler sonucunda komisyon raporunun geldiği şekliyle kabulüne yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 420 Tarih: 05.08.2026: Bağlarbaşı Mahallesi’nde bulunan mülkiyeti Belediyemize ait gayrimenkullerin araştırılmasına ilişkin Kanun ve Tarifeler Komisyonu raporu okundu.
Konuya ilişkin görüşmeler sonucunda komisyon raporunun geldiği şekliyle kabulüne yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 421 Tarih: 05.08.2026:Belediyemize bağlı kaç adet amatör spor kulübü olduğu ve kaç tane lisanslı sporcumuzun olduğunun araştırılmasına ilişkin Gençlik ve Spor Komisyonu raporu okundu.
Konuya ilişkin görüşmeler sonucunda komisyon raporunun geldiği şekliyle kabulüne yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 422 Tarih: 05.08.2026: Yaz aylarının başlaması ile Belediyemiz tarafından ilçemizde karasinek ile mücadele kapsamında ne gibi çalışmalar yapıldığının araştırılmasına ilişkin Çevre ve Sağlık Komisyonu raporu okundu.
Konuya ilişkin görüşmeler sonucunda komisyon raporunun geldiği şekliyle kabulüne yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 423 Tarih: 05.08.2026: Okulların kapanması ile birlikte Belediyemize bağlı yaz spor okullarında ne gibi etkinlik ve faaliyetlerin yapılacağının araştırılmasına ilişkin Eğitim ve Kültür Komisyonu raporu okundu.
Konuya ilişkin görüşmeler sonucunda komisyon raporunun geldiği şekliyle kabulüne yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 424 Tarih: 05.08.2026:İlçemizde bulunan isimsiz parklara ve tesislere isim verilmesine devam edilmesine ilişkin İsimlendirme Komisyonu raporu okundu.
Konuya ilişkin görüşmeler sonucunda komisyon raporunun geldiği şekliyle kabulüne yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 425 Tarih: 05.08.2026: Belediyemiz birimlerinden Muhtarlık İşleri Müdürlüğünün 01.01.2026 – 30.06.2026 tarihleri arası harcama kalemlerinin incelenmesine ilişkin Hesap Tetkik Komisyonu raporu okundu.
Konuya ilişkin görüşmeler sonucunda komisyon raporunun geldiği şekliyle kabulüne yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 426 Tarih: 05.08.2026: Belediyemiz birimlerinden Zabıta Müdürlüğünün tasarruf tedbirleri kapsamında nelere dikkat edildiğinin araştırılmasına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporu okundu.
Konuya ilişkin görüşmeler sonucunda komisyon raporunun geldiği şekliyle kabulüne yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 427 Tarih: 05.08.2026: Belediyemiz tarafından Basınevleri Mahallesi’nde engellilerin kullanımını kolaylaştırıcı iz yol, engelli rampası vb. düzenlemelerin bulunup bulunmadığının araştırılarak Belediye Meclisine bilgi verilmesine ilişkin Sosyal İşler ve Engelliler Komisyonu raporu okundu.
Konuya ilişkin görüşmeler sonucunda komisyon raporunun geldiği şekliyle kabulüne yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 428 Tarih: 06.08.2026: Belediyemiz Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğüne vatandaşlarımız tarafından gelen istek ve taleplerin neler olduğu ve çözüm noktasında neler yapıldığının araştırılmasına ilişkin Halkla İlişkiler ve Sivil Toplum Kuruluşları Komisyonu raporu okundu.
Konuya ilişkin görüşmeler sonucunda komisyon raporunun geldiği şekliyle kabulüne yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 429 Tarih: 06.08.2026: Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü tarafından ilçemizde faaliyet gösteren oto yıkama işleten esnaflarımıza hangi uygulamaların yapıldığının araştırılmasına ilişkin Esnaf Sanatkârlar ve Tüketiciyi Koruma Komisyonu raporu okundu.
Konuya ilişkin görüşmeler sonucunda komisyon raporunun geldiği şekliyle kabulüne yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 430 Tarih: 06.08.2026: Belediyemiz tarafından huzurevinde kalan yaşlılarımıza fizik tedavi uygulamasının yapılıp yapılmadığı, yapılıyorsa kaç yaşlımızın bu hizmetten yararlandığının araştırılarak Belediye Meclisinin bilgilendirilmesine ilişkin İnsan Hakları Yaşlılar ve Kimsesizler Komisyonu raporu okundu.
Konuya ilişkin görüşmeler sonucunda komisyon raporunun geldiği şekliyle kabulüne yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 431 Tarih: 06.08.2026: Belediyemiz tarafından büyükelçiliklere milli günlerinde tebrik mektubu gönderilip gönderilmediği, gönderiliyorsa 2026 yılı içerisinde hangi ülkelere kaç adet mektup gönderildiğinin araştırılarak Belediye Meclisinin bilgilendirilmesine ilişkin Dış İlişkiler ve Türk Cumhuriyetler Komisyonu raporu okundu.
Konuya ilişkin görüşmeler sonucunda komisyon raporunun geldiği şekliyle kabulüne yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 432 Tarih: 06.08.2026: İlçemiz Kamil Ocak Mahallesi’nde 2025-2026 yılları arasında Belediyemizce yapılmış olan üstyapı (asfalt, tretuvar, merdiven, yol kaplama, imar yolu açılması, yol bakımı) hizmetlerin araştırılarak Belediye Meclisinin bilgilendirilmesine ilişkin Ulaşım ve Altyapı Hizmetleri Komisyonu raporuokundu.
Konuya ilişkin görüşmeler sonucunda komisyon raporunun geldiği şekliyle kabulüne yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 433 Tarih: 06.08.2026: Belediyemiz tarafından Hasköy Mahallesi’nde yer alan parklarda yapılan çalışmaların araştırılarak Belediye Meclisinin bilgilendirilmesine ilişkin Kent Estetiği Park ve Bahçeler Komisyonu raporu okundu.
Konuya ilişkin görüşmeler sonucunda komisyon raporunun geldiği şekliyle kabulüne yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 434 Tarih: 06.08.2026: Belediyemiz tarafından 2025-2026 yılları arasında Bademlik Mahallesi’nde yapılan yatırım faaliyetlerinin araştırılmasına ilişkin Etüd Proje ve Yatırım Faaliyetleri Komisyonu raporu okundu.
Konuya ilişkin görüşmeler sonucunda komisyon raporunun geldiği şekliyle kabulüne yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 435 Tarih: 07.08.2026: Belediyemiz tarafından yaz tatilinde kadın ve çocuklarımıza ne gibi etkinliklerin yapılması planlandığının araştırılmasına ilişkin Aile Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu raporu okundu.
Konuya ilişkin görüşmeler sonucunda komisyon raporunun geldiği şekliyle kabulüne yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 436 Tarih: 07.08.2026: Macaristan’da gerçekleştirilecek olan Geleneksel Büyük Hun-Türk Kurultayına maddi katkı sağlanması için Türk Dünyası Belediyeler Birliği ile Belediyemiz arasında ortak hizmet protokolü imzalamak için Belediye Başkanına yetki verilmesine ilişkin Kanun ve Tarifeler Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu müşterek raporu okundu.
Konuya ilişkin görüşmeler sonucunda müşterek komisyon raporunun yapılan işaretle oylama sonucunda Yeni Parti Grubunun ret oyuna karşılık Meclise katılanların oy çokluğu ile ertelenmesine karar verildi.
Karar 437 Tarih: 07.08.2026: Çeçenistan Devletinde Müftülük ve Devlet Başkanlığı görevlerinde bulunmuş Ahmat Hacı KADİROV`un isminin uygun bir alana verilmesi ve büstünün yapılmasına ilişkin İsimlendirme Komisyonuraporu okundu.
Konuya ilişkin görüşmeler sonucunda komisyon raporunun geldiği şekliyle kabulüne yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 438 Tarih: 07.08.2026:Aktepe ve Kalaba Aqua Parklarının giriş ücret tarifesine ilişkin Kanun ve Tarifeler Komisyonuraporu okundu.
Konuya ilişkin görüşmeler sonucunda komisyon raporunun geldiği şekliyle kabulüne yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 439 Tarih: 07.08.2026: Bilgi İşlem Müdürlüğü Yönetmelik Değişikliğine ilişkin Kanun ve Tarifeler Komisyonuraporuokundu.
Konuya ilişkin görüşmeler sonucunda komisyon raporunun geldiği şekliyle kabulüne yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.
Karar 440 Tarih: 07.08.2026:Yükseltepe Mahallesi, 90691 ada ile 90701 ada arasında kalan park alanında bulunan taşınmazın 10 (On) yıla kadar kiraya verilebilmesi için Belediye Meclisince Belediye Başkanına ve Belediye Encümenine yetki verilmesine ilişkin Kanun ve Tarifeler Komisyonuraporu okundu.
Konuya ilişkin görüşmeler sonucunda Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve Yeni Partinin ret oyuna karşılık Milliyetçi Hareket Partisinin kabul oyuyla yapılan işaretle oylama sonucunda; teklifin reddine Meclise katılanların oy çokluğu ile karar verildi.
Karar 441 Tarih: 07.08.2026:AFAD’ a hibe araç verilmesine ilişkin Kanun ve Tarifeler Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu müşterek raporu okundu.
Konuya ilişkin görüşmeler sonucunda müşterek komisyon raporunun ertelenmesineYeni Parti Grubunun red oyuna karşılık yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy çokluğu ile karar verildi.
İşbu tutanak askıya çıkarıldığına dair müştereken imza altına alınmıştır.
Rıza GÜDÜCÜ Uğur OKAY
Şef Yazı İşleri Müdürü V.