• Bilgi Hattı : 444 52 76    & Hattımız : +90 530 917 52 76

MÜDÜRLÜK FAALİYETLERİMİZ

BASIN VE YAYIN MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ

Belediyemizin hizmet, yatırım, etkinlik, projelerini basın ve kamuoyuna en etkili ve en prestijli şekilde duyurma noktasında çalışmalarımızı sürdürür.

Açık alan mecraları olarak tanımlanan totem (4), megalight (2), billboard (93), raket (32), parapet (9), pankartlar (20 nokta) için belirli periyotlarda hizmet/yatırım/özel gün/duyuru içerik ve görsellerini hazırlar, onay ve revizyon süreci, baskı ve asılmasının takibini yapar ayrıca LED ekranlara (2)  ilgili içeriklerin video olarak hazırlanıp yüklenmesini sağlar.

Etkinliklerin davetiye ve afişlerinin içeriklerini ve tasarımlarını hazırlar, onay ve revizyon süreci, baskı ve dağıtım sürecinin takibini yapar.

Tesis, hizmet, etkinliklere özel broşürlerin içerik ve tasarımlarını hazırlar, onay ve revizyon süreci, baskı takibini yapar.

Promosyon ürünlerinin (kartpostal, kalem, kupa… vb) tasarımını hazırlar, adetlerini belirler ve baskı takibini yapar.

Etkinlikler için sahne, vinil, rol-up, kırlangıç, yaka kartlarını tasarımını hazırlar ve baskı takibini yönetir.

Bina ve araç giydirme tasarımını hazırlar, baskı takibi ve asılması işlemlerini yürütür.

İlgili müdürlüklerle koordineli çalışarak ihtiyaç duydukları kurumsal kimlik ve görsellerin tasarımının hazırlar, onay süreci ve baskı takibini yapar.

Belediyemizin hizmet, etkinlik ve yatırımlarının ulusal ve yerel düzeyde basın tarafından takibi için basın bültenlerinin hazırlayıp servis eder.

Sayın Başkanımızın katıldığı programların takibini yaparak, haberleştirir.

Belediyenin icracı müdürlüklerinin faaliyetlerine ve hizmetlerine dair haber ve özel haber çalışmaları yapar.

Hazırlanan haberleri web sayfasına girer ayrıca ulusal ve yerel basına (fotoğraflı veya videolu) gönderir.

Tesislerin tanıtım videolarının içeriklerinin hazırlar, çekim ve montaj sürecini üstlenir.

Gazete ve dergilere yönelik özel röportaj, advertorial reklam ve ilan metinlerinin içeriklerini hazırlar.

Basın toplantıları ve ulusal basına özel röportajlar organize eder.

Basın gezileri düzenler. (Ankara temsilcilerine yönelik nezaket ziyaretleri veya Sayın Başkanımızın da katılacağı Keçiören tanıtım gezileri)

Sayın Başkanımızın TV ve Radyo programlarına katılımı için görüşmeler yapar ve planlar.

Dijital platformlarda yayınlanmak üzere içerik hazırlar. (Web pop-up, haber portalları … vs),

Sayın Başkanımıza bant yayın, canlı yayınlar öncesinde bilgi metinleri hazırlar.

İstenildiği ve ihtiyaç duyulduğu takdirde Sayın Başkanımız için konuşma metinleri hazırlar.

Basında yer alan haberlerin takip ve arşivini yapar ve web sitesi basın – yayın odasına yükler.

Özel gün, etkinlik, duyuru, bilgilendirme amaçlı (Müdürlüklerden gelen talepler de dikkate alınarak) SMS’lerin içeriklerini hazırlar ve gönderir.

Fotoğraf ve video arşivlerini düzenler ve saklar.

Asansör ve tesislerdeki ekranlara yönelik duyuru, etkinlik, tanıtım videolarının içeriklerini hazırlar.

İşletmesi ve idaresi Belediyeye ait nikah salonunda evlenen çiftlerin video ve fotoğraf çekimlerini ve baskısını yapar, fotoğraflarını albüm haline getirerek teslim eder, çekilen videoyu CD ortamında teslim eder.

Sosyal Medya İçerik Yönetimi

Kurumsal ve Başkan beyin sosyal medya hesaplarını yönetir. (İnstagram, facebook, twitter)

İçerik üretir. (hizmet, yatırım, etkinlik haberleri, günlük program, vatandaşlarla sıcak iletişim görüntüleri, basında yer alan haberler, özel gün mesajları, etkinlik-  program duyuruları, ülke gündemine dair paylaşımlar… vb)

Özel gün/duyuru/etkinlik kartlarının içerik ve tasarımlarını hazırlar.

Hizmet ve yatırımlar, özel gün, etkinlik duyurularına dair klipler hazırlar.

Vatandaştan gelen taleplerin çözüme kavuşturulması sonrası bilgilendirmeler yapar.

Sayın Başkanın katıldığı Tv programlarının videolarını yayınlar.

Günlük nöbetçi eczane, hava durumu ve hayırlı Cumalar mesajlarını görselleriyle hazırlayıp paylaşır.