22 Tem 2024

Yaz tatilini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçirmek isteyen öğrenciler için Keçiören Belediyesi bünyesinde yaz okulları açıldı. Keçiören Belediyesi Çocuk Eğitim Merkezleri(ÇEM) ve Keçiören Belediyesi Eğitime Destek Merkezleri’ndeki (KEDEM) yaz okullarında spordan akıl oyunlarına, matematikten İngilizceye varıncaya kadar birçok alanda atölyeler kurularak eğitimlere başlandı. Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, “Ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaz okullarımızda çocuklarımız hem eğlenceli vakit geçirecek hem de eğlenirken öğrenecek” dedi.

Öğrenciler diledikleri branşları seçti

5-12 yaş grubu çocuklara hizmet vermeye başlayan ÇEM’de; drama, resim, spor, akıl oyunları, robotik kodlama ve hızlı okuma gibi 11 farklı branş bulunuyor. Öğrenciler, her bir eğitim dönemi iki hafta sürecek yaz okulunda piknik ve gezi etkinlikleriyle de dolu dolu bir yaz tatili geçirecek. 3’üncü ve 7’nci sınıf arası öğrencilere yönelik eğlenceli aktivite ve etüt imkânı sunan KEDEM yaz okullarında ise 8 haftalık eğitim maratonu başladı. Öğrenciler; akıl oyunları, drama, eğlenceli matematik, fen ve doğa, Kur’an-ı Kerim ve Değerler Eğitimi ile İngilizce branşları arasından dilediklerini seçerek 23 Ağustos’ta sona erecek eğitimlere başladılar.