• Bilgi Hattı : 444 52 76    & Hattımız : +90 530 917 52 76

MÜDÜRLÜK FAALİYETLERİMİZ

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ

Veterinerlik hizmetleri kapsamında ilçemiz sınırları içerisinde yaşayan sokak hayvanlarının 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği veteriner hekim kontrolünde ekiplerce uyuşturucu iğne kullanılarak toplanması, kayıt altına alınması, kısırlaştırma işlemlerinin yapılması, kulak küpelerinin takılıp işaretlenmelerinin, kuduz aşılarının, hasta ve yaralı olanlarının tedavilerinin yapılmasını ve müteakip alındıkları ortama bırakılması görevini üstlenir.

Belediyemize ait sokak hayvanları geçici rehabilitasyon merkezimizde bulunan hayvanların, sahiplendirme işlemlerini yapar, sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmaması için ilçemizin belli noktalarına sabit beslenme odakları oluşturur.

İlçemizde Kurban Bayramı öncesi kurulan kurban satış alanlarına gelen büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıkların bulaşıcı hastalık kontrollerini, veteriner sağlık raporları ve pasaport kontrollerini yapar, kurban satış alanlarında isteğe bağlı olarak ücretsiz veterinerlik ve danışmanlık hizmeti verir.

İlaçlama hizmetleri kapsamında her yıl Şubat ayında sulak alanlara larvasit uygulamasıyla başlayan ve Mayıs ayından itibaren Eylül ayı sonuna kadar devam eden uçkunla mücadele kapsamında ilçemiz sınırları içerisinde bulunan tüm mahallelerimizde gece ve gündüz olmak üzere her 72 saatte bir ilaçlama işlemleri yapar.

İlçemiz sınırlarında bulunan okul, ibadethane, resmi kurum … vb yerlere ait kapalı alanların haşere ve kemirgenlere karşı ilaçlama işlemlerini,  ortak kullanım alanlarının dezenfekte işlemlerini yapar,  talep edilmesi halinde su baskını olan ev, sokak ve caddelerde haşere ilaçlaması ve dezenfekte işlemi uygular.

Cenaze hizmetleri kapsamında Keçiören’de ikamet edip evlerinde vefat eden vatandaşlarımız için 7 gün 24 saat mobil araçlarımızla, vatandaşlarımızın adreslerinde cenaze hekimliğimiz tarafından ölüm raporları (Cenaze defin ruhsatı), İl dışı definlerde ise yol izin belgesi düzenler ve bu belgelerin Nüfus Müdürlüğüne intikalini sağlayarak vefat eden kişinin kayıtlardan düşmesi sürecini yönetir.

Yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza ücretsiz kefen, taziye çadırı, masa – sandalye ve elektrikli çay kazanı temin eder, cenazesi olan herkesin evine ikram börek gönderir.

Belediyemizde çalışan personele ve bakmakla yükümlü olduğu yakınlarına her türlü hemşirelik ve ilk yardım desteği, ağız- diş sağlığı hizmeti, Keçiören’de ikamet eden engelli ve yatalak vatandaşlarımıza da müracaat etmeleri halinde evde diş sağlığı hizmeti verir. Belediyemizin sosyal- kültürel faaliyetlerinde sağlık ekibini hazır bulundurur, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın çocuklarına yönelik toplu sünnet organizasyonu yapar.

Vatandaşlarımıza yönelik Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi iş birliği ile Müdürlüğümüz bünyesinde göz poliklinik hizmeti verir.

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu ile Ankara Umumi Hıfzısıhha Meclisinin 31.03.1986 tarih ve 01 Nolu kararları kapsamında kapalı alanlarda ve yerleşim yerlerinde insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen sıhhi şikayetleri inceler ve çöp biriktirilen evlere Temizlik İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi iş birliği ile müdahale eder.

MÜDÜRLÜĞÜMÜZE BAĞLI DIŞ BİRİMLER

- Bağlum Sokak Hayvanları Geçici Rehabilitasyon Merkezi