• Bilgi Hattı : 444 52 76    & Hattımız : +90 530 917 52 76

ÇOCUK EĞİTİM MERKEZİ

TESİS DETAYI

Çocuğa verilen hizmetin en değerli yatırım olduğu inancıyla; kültürün, sanatın ve psiko sosyal desteğin en verimli şekilde sağlanması için kurulan merkezde, farklı atölyeler ve sosyal hizmet odaklı faaliyetler yürütülmektedir.

Çocuklara yönelik temel hizmetlerin, eşitsizlikleri azaltacak şekilde geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması asıl amaçtır.

Çocukları olumsuz alışkanlıklar edinmelerinden uzak tutarak, olumlu alışkanlıklar kazandırmak, sosyal ve kültürel gelişimlerini olumlu yönde desteklemek, istismar edilmelerini ve kötü alışkanlıklara sürüklenmelerini önlemek amacıyla koruyucu önleyici hizmet sunulmaktadır.

Çocuk Eğitim Merkezi; Keçiören ilçesinde ikamet eden 3.5-16 yaş aralığında olan çocukların bilim, sanat, spor ve kültürel faaliyetler gerçekleştirerek sosyal hayata katılımlarının güçlendirilmesi ve aile, toplum etkileşimlerine pozitif katkı sağlanmasını amaçlamaktadır.

Keçiören Belediyesi Çocuk Eğitim Merkezi, 3.5-16 yaş aralığında Keçiören’de ikamet eden, dezavantajlı (öncelikli olarak; engelli, ihmal ve istismar mağduru vb.) çocuklara yönelik çalışmalar yürütmektedir. Merkezde robotik, drama, gitar, resim, okul öncesi, oyun grubu, tasarım, akıl oyunları, satranç, jimnastik alanlarında atölye ve çocuklar ile ebeveynlerine yönelik ücretsiz danışmanlık hizmeti verilmektedir. Aynı zamanda uzman psikologlar tarafından merkeze müracaat eden tüm bireylere psikolojik destek sağlanmaktadır.

Yunus Emre Kültür Merkezi İçi. İncirli Mah. Basın Cad. Şener Sk. No: 2