21 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat`ta meydana gelen depremlerin neden olduğu travmanın ortadan kaldırılması için Keçiören Belediyesi afetzede çocuklara yönelik “Uyku Arkadaşı Projesi” başlattı. Bu kapsamda Keçiören Sanat ve Meslek Edindirme Kursları Yayla Mahallesi Şubesi’ndeki kurs öğretmenleri tarafından amigurumi tekniğiyle üretilen rengârenk oyuncaklar ilçedeki depremzede çocuklara dağıtıldı. Belediye ekipleri tarafından depremzede çocukların bulunduğu adreslere tek tek ulaştırılan oyuncaklar çocukların yüzünü güldürdü.

Çocukların deprem nedeniyle yaşadıkları zorlu süreci kolaylıkla atlatabilmeleri için manevi anlamda da destek verdiklerini söyleyen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “KEÇMEK öğretmenlerimiz tarafından üretilen rengârenk oyuncakları çocuklarımızla buluşturuyoruz. Uyurken yanlarına alabilecekleri bu oyuncaklar depremde yaşadıkları korku ve travmayı atlatmaları için onlara inşallah iyi gelecektir. Ayrıca çocuklarımız için gezi, eğitim, tiyatro gibi etkinlikler de düzenliyoruz. Devletimizin ve milletimizin geleceği olan çocuklarımız için elimizden gelen tüm hizmetleri yapmaya devam edeceğiz.” dedi.