SÜLEYMAN ATLIHAN

DOĞUM YERİ VE TARİHİ: ANKARA / 1966

ÖĞRENİMİ: LİSANS

ÖZGEÇMİŞİ:

1966 tarihinde Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Ankara’nın Bala ilçesinde tamamladı.1984 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Jeodezi ve Fotoğrametri (Harita ve Kadastro ) Mühendisliğini kazandı. 1989 yılında yükseköğrenimini tamamladı. Aynı yıl Rize Fatih Endüstri Meslek Lisesi Harita Kadastro Bölümünde Teknik Öğretmenlik görevine atandı. 1990 yılında kısa dönem olarak askerlik görevini ifa etti.

3 yıl Teknik Öğretmenlik görevinde çalıştıktan sonra 1992 yılında Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Giresun İli Şebinkarahisar ilçesinde Kadastro Müdürlüğüne atanarak Kontrol Mühendisi olarak göreve başladı.

1994 yılında Ulaştırma Bakanlığı D.L.H İnşaatı Genel Müdürlüğü Kamulaştırma Dairesi Başkanlığına atandı. 1994-2006 yılları arasında D.L.H İnşaatı Genel Müdürlüğünce yapımı yürütülen Nevşehir, Muş, Hakkâri, Denizli Çardak, Bursa Yenişehir Havaalanları v.b. birçok projenin kamulaştırma işlemlerinin yürütülmesinde Kamulaştırma Mühendisi olarak görevlendirildi.

2014-2017 tarihleri arasında Ankara Adliyesinde çeşitli mahkemelerde mesleki alanda uzman bilirkişi olarak rapor hazırlama çalışmalarında bulundu.

2014 yılında Harita ve CBS Şube Müdürlüğü atandı. Bu görev boyunca Gökçeada, Tokat, Yozgat, Rize-Artvin Havalimanı, Datça Yat Limanı, Ören Yat Limanı projelerin kamulaştırma işlemlerini tamamladı.

25 yıl Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında görev aldıktan sonra 2019 yılında Keçiören Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne atandı. 17.07.2020 tarihi itibari ile Emlak ve İstimlak Müdürü olarak görevlendirildi. Evli ve üç çocuk babasıdır.

suleyman.atlihan@kecioren.bel.tr