T.C.
KEÇİÖREN BELEDİYESİ
Yazı İşleri Müdürlüğü
Sayı :55676833.105.04-1666702 08/09/2025
Konu : Eylül 2025 Olağan Meclis Karar Özetleri
İLAN ASKIYA ÇIKARMA TUTANAĞI
Belediye Meclisinin 01-02-03-04-05/09/2025 Olağan Meclis Toplantısında almış olduğu kararlara ait karar özetleri 08/09/2025 tarihinde Belediyemiz Web sayfasında ve ilan panosunda askıya çıkartılmıştır.
T.C.
KEÇİÖREN BELEDİYE MECLİSİ
OLAĞAN TOPLANTISI
DÖNEM: 2
BİRLEŞİM: 99-100-101-102-103
K A R A R Ö Z E T L E R İ
Keçiören Belediye Meclisi 01-02-03-04-05/09/2025 tarihleri arasında Belediye Toplantı Salonunda Meclis Başkanı Dr. Mesut ÖZARSLAN’ ın Başkanlığında yapmış olduğu Eylül 2025 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI’nda aşağıdaki kararlar alınmıştır.
Karar 436 Tarih: 01.09.2025: Meclis Başkanı Mesut ÖZARSLAN’ın “Mali Hizmetler Müdürlüğüne ödenek aktarımı yapılması” hakkındaki Başkanlık teklifi okundu ve konunun Komisyona gönderilmeden görüşülmesi yapılan işaretle oylama sonucunda oybirliği ile kabul edildi. Teklif üzerinde yapılan görüşmelerden sonra, yapılan işaretle oylama sonucunda teklif Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisinin red oyuna karşılık Cumhuriyet Halk Partisinin kabul oyuyla oyçokluğu ile kabul edildi.
Karar 437 Tarih: 01.09.2025:Üye Berat Kerem YILMAZ, Üye Hakan ATAOĞLU, Üye Sait KAYA, Üye Fatih ÜNAL ve Üye Semanur ERDEM tarafından verilen “Esertepe Mahallesinde bulunan mülkiyeti belediyemize ait gayrimenkullerin araştırılması” hakkındaki önerge okundu.
Konuya ilişkin görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; konunun Kanun ve Tarifeler Komisyonuna havalesi oybirliği ile kabul edildi.
Karar 438 Tarih: 01.09.2025:Üye Tolga TURGUT, Üye Emir Can TUNÇ, Üye Sevtap AKPINAR TOPAL, Üye Rasim AYDIN ve Üye Ömer Faruk İSLAM tarafından verilen “Belediyemize bağlı Basınevlerinde bulunan Esat DELİHASAN Spor salonunda ne tür spor faaliyetlerinin yapıldığının araştırılması”hakkındaki önerge okundu.
Konuya ilişkin görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; konunun Gençlik ve Spor Komisyonuna havalesi oybirliği ile kabul edildi.
Karar 439 Tarih: 01.09.2025:Üye Seda SEVİNDİK, Üye Aysel KALYON (İzinli), Üye Ferudun ERGÜL, Üye Hacı Derviş KAPLAN ve Üye Nuri AYDIN tarafından verilen “İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın Pazar yerlerinde daha hijyenik ve güvenli ortamlarda alışveriş yapabilmeleri için belediyemiz tarafından ne gibi uygulamaların olduğu ve ne şekil temizlendiğinin araştırılması” hakkındaki önerge okundu.
Konuya ilişkin görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; konunun Çevre ve Sağlık Komisyonuna havalesi oybirliği ile kabul edildi.
Karar 440 Tarih: 01.09.2025:Üye Eda AKSOYOĞLU, Üye Devrim ŞENGÜL, Üye Murat ÇOŞKUN, Üye Ramazan KARAGÖZ ve Üye Canan BARAN İZGİ tarafından verilen “Belediyemiz tarafından yeni eğitim öğretim döneminde Belediyemizce ilçemizde bulunan okullara ne gibi destekler sağlanacağının araştırılması ” hakkındaki önerge okundu.
Konuya ilişkin görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; konunun Eğitim ve Kültür Komisyonuna havalesi oybirliği ile kabul edildi.
Karar 441 Tarih: 01.09.2025:Üye Mehmet AYGÜN, Üye Abbas ATAMER, Üye Gürsel DAĞ, Üye Yakup AVCI ve Üye Abdulkadim Mert DEMİREL tarafından verilen “Belediyemiz birimlerinden Fen İşleri Müdürlüğünün 01.01.2025-30.06.2025 tarihleri arası harcama kalemlerinin incelenmesi” hakkındaki önerge okundu.
Konuya ilişkin görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; konunun Hesap Tetkik Komisyonuna havalesi oybirliği ile kabul edildi.
Karar 442 Tarih: 01.09.2025:Üye İbrahim UYAR, Üye Selçuk KARADAĞ, Üye İbrahim Mert BEKTAŞ, Üye Metin AKDEMİR ve Üye Tekin DOĞAN tarafından verilen “Belediyemiz birimlerinden Veteriner İşleri Müdürlüğünün tasarruf tedbirleri açısından nelere dikkat edildiğinin araştırılması” hakkındaki önerge okundu.
Konuya ilişkin görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; konunun Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oybirliği ile kabul edildi.
Karar 443 Tarih: 01.09.2025:Üye Azra Ceylan ÖZTÜRK, Üye Serpil KOÇ, Üye Cihan AYHAN, Üye Mustafa ŞEN ve Üye Nurettin YILMAZ tarafından verilen “Belediyemiz tarafından Karargahtepe Mahallesinde engellilerin kullanımını kolaylaştırıcı iz yol, engelli rampası vb. düzenlemelerin bulunup bulunmadığının araştırılarak Belediye Meclisine bilgi verilmesi” hakkındaki önerge okundu.
Konuya ilişkin görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; konunun Sosyal İşler ve Engelliler Komisyonuna havalesi oybirliği ile kabul edildi.
Karar 444 Tarih: 01.09.2025:Üye Selçuk KARADAĞ, Üye Sait KAYA, Üye İbrahim Mert BEKTAŞ, Üye Metin AKDEMİR ve Üye Yakup AVCI tarafından verilen “Belediyemiz Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Müdürlüğü’ne vatandaşlarımız tarafından gelen istek ve taleplerin neler olduğu ve çözüm noktasında neler yapıldığının araştırılması” hakkındaki önerge okundu.
Konuya ilişkin görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; konunun Halkla İlişkiler ve Sivil Toplum Kuruluşları Komisyonuna havalesi oybirliği ile kabul edildi.
Karar 445 Tarih: 01.09.2025:Üye Mehmet AYGÜN, Üye Ferudun ERGÜL, Üye Emir Can TUNÇ, Üye Rasim AYDIN ve Üye Tekin DOĞAN tarafından verilen “Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü tarafından ilçemizde faaliyet gösteren Spor Salonu işleten esnaflarımıza hangi uygulamaların yapıldığının araştırılması” hakkındaki önerge okundu.
Konuya ilişkin görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; konunun Esnaf Sanatkârlar ve Tüketiciyi Koruma Komisyonuna havalesi oybirliği ile kabul edildi.
Karar 446 Tarih: 01.09.2025:Üye Berat Kerem YILMAZ, Üye Hakan ATAOĞLU, Üye Murat ÇOŞKUN, Üye Nuri AYDIN ve Üye Rafet YILDIZ tarafından verilen “Belediyemize bağlı Spor Tesislerinde yaşlılarımıza yönelik sosyal aktivitelerin yapılıp yapılmadığının araştırılması” hakkındaki önerge okundu.
Konuya ilişkin görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; konunun İnsan Hakları Yaşlılar ve Kimsesizler Komisyonuna havalesi oybirliği ile kabul edildi.
Karar 447 Tarih: 01.09.2025:Üye Abbas ATAMER, Üye Şaban BİCAN, Üye Sevtap AKPINAR TOPAL, Üye Mustafa ŞEN ve Üye Semanur ERDEM tarafından verilen “Belediyemiz tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Keçiören Türk Dünyası şöleninde sahne alan yurtdışından gelen sanatçı ekibinin hangi ülkelerden geldiği ve sayısının araştırılması” hakkındaki önerge okundu.
Konuya ilişkin görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; konunun Dış İlişkiler ve Türk Cumhuriyetler Komisyonuna havalesi oybirliği ile kabul edildi.
Karar 448 Tarih: 01.09.2025:Üye Cihan AYHAN, Üye Naci DEMİR, Üye Gürsel DAĞ, Üye Abdulkadim Mert DEMİREL ve Üye Fatih ÜNAL tarafından verilen “İlçemiz Gümüşdere Mahallesinde 2024-2025 yılları arasında Belediyemizce yapılmış olan üst yapı (Asfalt, tretuvar, merdiven, yol kaplama, imar yolu açılması, yol bakımı) hizmetlerin araştırılarak Belediye Meclisinin bilgilendirilmesi” hakkındaki önerge okundu.
Konuya ilişkin görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; konunun Ulaşım ve Alt Yapı Hizmetleri Komisyonuna havalesi oybirliği ile kabul edildi.
Karar 449 Tarih: 01.09.2025:Üye İbrahim UYAR, Üye Azra Ceylan ÖZTÜRK, Üye Serpil KOÇ, Üye Nurettin YILMAZ ve Üye Birol KARA tarafından verilen “Belediyemiz tarafından Aktepe Mahallesinde yer alan parklarda yapılan çalışmaların araştırılması” hakkındaki önerge okundu.
Konuya ilişkin görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; konunun Kent Estetiği Park ve Bahçeler Komisyonuna havalesi oybirliği ile kabul edildi.
Karar 450 Tarih: 01.09.2025:Üye Tolga TURGUT, Üye Eda AKSOYOĞLU, Üye Devrim ŞENGÜL, Üye Hacı Derviş KAPLAN ve Üye Ömer Faruk İSLAM tarafından verilen “Belediyemiz tarafından 2024-2025 yılları arasında Atapark Mahallesinde yapılan yatırım faaliyetlerinin araştırılması” hakkındaki önerge okundu.
Konuya ilişkin görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; konunun Etüd Proje ve Yatırım Faaliyetleri Komisyonuna havalesi oybirliği ile kabul edildi.
Karar 451 Tarih: 01.09.2025:Üye Seda SEVİNDİK, Üye Aysel KALYON (İzinli), Üye Gül YENİLMEZ, Üye Ramazan KARAGÖZ ve Üye Canan BARAN İZGİ tarafından verilen “İlçemizde ikamet eden ailelere Belediyemiz marifetiyle herhangi bir aile danışmanlığı hizmeti verilmekte midir? Konunun araştırılarak Belediye Meclisinin bilgilendirilmesi” hakkındaki önerge okundu.
Konuya ilişkin görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; konunun Aile Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonuna havalesi oybirliği ile kabul edildi.
Karar 452 Tarih: 01.09.2025:Üye Fatih ÜNAL tarafından “Keçiören ilçemizde katledilen Hakan ÇAKIR isminin ilçemizde bulunan isimsiz bir parka verilmesi ” hakkındaki sözlü önerge Belediye Meclisimizin 01.09.2025 tarihli toplantısında teklif edildi.
Konuya ilişkin görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; konunun İsimlendirme Komisyonuna havalesi oybirliği ile kabul edildi.
Karar 453 Tarih: 01.09.2025: Keçiören Belediyesi hizmetlerine gönüllü katılım yönergesi taslağı hakkındaki Başkanlık yazısı okundu.
Üzerinde yapılan görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; Konunun görüşülmek üzere Kanun ve Tarifeler Komisyonuna havalesi oybirliği ile kabul edildi.
Karar 454 Tarih: 01.09.2025: Kent Tarihi ve Tanıtımı Müdürlüğü’nün yönetmelik taslağı hakkındaki Başkanlık yazısı okundu.
Üzerinde yapılan görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; Konunun görüşülmek üzere Kanun ve Tarifeler Komisyonuna havalesi oybirliği ile kabul edildi.
Karar 455 Tarih: 01.09.2025: Belediyemiz ile Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) arasında işbirliği protokol imzalanması için Belediye Meclisince Belediye Başkanına yetki verilmesi hakkındaki Başkanlık yazısı okundu.
Üzerinde yapılan görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; Konunun görüşülmek üzere Kanun ve Tarifeler Komisyonuna havalesi oybirliği ile kabul edildi.
Karar 456 Tarih: 01.09.2025: İlçemizde yaşamakta olan ihtiyaç sahibi ailelerin; ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören çocuklarına 2025-2026 eğitim öğretim yılı için kırtasiye yardımı yapılması ve ilkokulda eğitim gören çocuklara okul kantin yardımı verilmesi hakkındaki Başkanlık yazısı okundu.
Üzerinde yapılan görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; Konunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oybirliği ile kabul edildi.
Karar 457 Tarih: 01.09.2025: Belediyemiz ile Türkiye Belediyeler Birliği arasında KEÇ-TİM ekibi tarafından arama kurtarmada kullanılacak malzeme ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla protokol yapılması için yetki verilmesi hakkındaki Başkanlık yazısı okundu.
Üzerinde yapılan görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; Konunun görüşülmek üzere Kanun ve Tarifeler Komisyonuna havalesi oybirliği ile kabul edildi.
Karar 458 Tarih: 01.09.2025: Sancaktepe Mahallesi 9236 ada 13 parsele ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı teklifi hakkındaki Başkanlık yazısı okundu.
Konuya ilişkin görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; konunun görüşülmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havalesi oybirliği ile kabul edildi.
Karar 459 Tarih: 01.09.2025:Ayvalı Mahallesi 31743 ada 6 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi hakkındaki Başkanlık yazısı okundu.
Konuya ilişkin görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; konunun görüşülmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havalesi oybirliği ile kabul edildi.
Karar 460 Tarih: 01.09.2025: Esertepe Mahallesi 9378 ada 2 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı hakkındaki İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu okundu.
Üzerinde yapılan görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu yazıldığı şekliyle aynen ve oybirliği ile kabul edildi.
Karar 461 Tarih: 01.09.2025: Ovacık Mahallesi Üst Haçil Mevkii 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı teklifi, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı önerisi hakkındaki İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu okundu.
Üzerinde yapılan görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu yazıldığı şekliyle aynen ve oybirliği ile kabul edildi.
Karar 462 Tarih: 02.09.2025: Kamilocak Mahallesinde bulunan mülkiyeti belediyemize ait gayrimenkullerin araştırılması hakkındaki Kanun ve Tarifeler Komisyonu Raporu okundu.
Üzerinde yapılan görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; Kanun ve Tarifeler Komisyonu Raporu yazıldığı şekliyle aynen ve oybirliği ile kabul edildi.
Karar 463 Tarih: 02.09.2025: Belediyemiz bünyesinde kaç adet yüzme havuzu bulunduğu ve kaç üyemizin faydalandığının araştırılması hakkındaki Gençlik ve Spor Komisyonu Raporu okundu.
Üzerinde yapılan görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; Gençlik ve Spor Komisyonu Raporu yazıldığı şekliyle aynen ve oybirliği ile kabul edildi.
Karar 464 Tarih: 02.09.2025:Yaz aylarının başlaması ile Belediyemiz tarafından İlçemizde karasinek ile mücadele kapsamında ne gibi çalışmalar yapıldığının araştırılması hakkındaki Çevre ve Sağlık Komisyonu Raporu
Üzerinde yapılan görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; Çevre ve Sağlık Komisyonu Raporu yazıldığı şekliyle aynen ve oybirliği ile kabul edildi.
Karar 465 Tarih: 02.09.2025:Belediyemizin yaz okulları kapsamında hangi branşlarda eğitim verildiğinin araştırılması hakkındaki Eğitim ve Kültür Komisyonu Raporu okundu.
Üzerinde yapılan görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; Eğitim ve Kültür Komisyonu Raporu yazıldığı şekliyle aynen ve oybirliği ile kabul edildi.
Karar 466 Tarih: 02.09.2025: İlçemizde bulunan isimsiz parklara ve tesislere isim verilmesine devam edilmesi hakkındaki İsimlendirme Komisyonu Raporu okundu.
Üzerinde yapılan görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; İsimlendirme Komisyonu Raporu yazıldığı şekliyle aynen ve oybirliği ile kabul edildi.
Karar 467 Tarih: 03.09.2025:Belediyemiz birimlerinden Sağlık İşleri Müdürlüğünün 01.01.2025-30.06.2025 tarihleri arası harcama kalemlerinin incelenmesi hakkındaki Hesap Tetkik Komisyonu Raporu okundu.
Üzerinde yapılan görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; Hesap Tetkik Komisyonu Raporu yazıldığı şekliyle aynen ve oybirliği ile kabul edildi.
Karar 468 Tarih: 03.09.2025: Belediyemiz birimlerinden Huzurevi Müdürlüğünün tasarruf tedbirleri açısından nelere dikkat edildiğinin araştırılması hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu okundu.
Üzerinde yapılan görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu yazıldığı şekliyle aynen ve oybirliği ile kabul edildi.
Karar 469 Tarih: 03.09.2025: Hacıkadın deresi olarak bilinen, Kuzey Ankara kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanından çevre otoyolu Bağlum girişine kadar uzanan, Hacıkadın Vadisi KDGPA olarak belirlenen Bölgenin imar planlarının iptal edildiğinden tüm hak sahiplerinin emlak vergilerinin belediyemiz tarafından ödenmesi hakkındaki Kanun ve Tarifeler Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu okundu.
Üzerinde yapılan görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; Kanun ve Tarifeler Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu yazıldığı şekliyle aynen ve oybirliği ile kabul edildi.
Karar 470 Tarih: 03.09.2025:Belediyemiz tarafından Tepebaşı Mahallesinde engellilerin kullanımını kolaylaştırıcı iz yol, engelli rampası vb. düzenlemelerin bulunup bulunmadığının araştırılarak Belediye Meclisine bilgi verilmesi hakkındaki Sosyal İşler ve Engelliler Komisyonu Raporu okundu.
Üzerinde yapılan görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; Sosyal İşler ve Engelliler Komisyonu Raporu yazıldığı şekliyle aynen ve oybirliği ile kabul edildi.
Karar 471 Tarih: 03.09.2025:Belediyemiz Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü’ne vatandaşlarımız tarafından gelen istek ve taleplerin neler olduğu ve çözüm noktasında neler yapıldığının araştırılması hakkındaki Halkla İlişkiler ve Sivil Toplum Kuruluşları Komisyonu Raporu okundu.
Üzerinde yapılan görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; Halkla İlişkiler ve Sivil Toplum Kuruluşları Komisyonu Raporu yazıldığı şekliyle aynen ve oybirliği ile kabul edildi.
Karar 472 Tarih: 03.09.2025:Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü tarafından ilçemizde faaliyet gösteren Kuruyemiş ve Bakkal dükkânı işleten esnaflarımıza hangi uygulamaların yapıldığının araştırılması hakkındaki Esnaf Sanatkarlar ve Tüketiciyi Koruma Komisyonu Raporu okundu.
Üzerinde yapılan görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; Esnaf Sanatkârlar ve Tüketiciyi Koruma Komisyonu Raporu yazıldığı şekliyle aynen ve oybirliği ile kabul edildi.
Karar 473 Tarih: 04.09.2025:İlçemizde bulunan bakıma muhtaç kimsesizlerin ev temizliği için çalışma yapılıp yapılmadığının araştırılması hakkındaki İnsan Hakları Yaşlılar ve Kimsesizler Komisyonu Raporu okundu.
Üzerinde yapılan görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; İnsan Hakları Yaşlılar ve Kimsesizler Komisyonu Raporu yazıldığı şekliyle aynen ve oybirliği ile kabul edildi.
Karar 474 Tarih: 04.09.2025:Belediyemiz tarafından Srebrenitsa Soykırımının 30. Yılı nedeniyle herhangi bir program yapılıp yapılmadığının araştırılması hakkındaki Dış İlişkiler Türk Cumhuriyetler Komisyonu Raporu okundu.
Üzerinde yapılan görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda Dış İlişkiler ve Türk Cumhuriyetler Komisyonu Raporu yazıldığı şekliyle aynen ve oybirliği ile kabul edildi.
Karar 475 Tarih: 04.09.2025:İlçemiz Bademlik Mahallesinde 2024-2025 yılları arasında Belediyemizce yapılmış olan üst yapı (Asfalt, tretuvar, merdiven, yol kaplama, imar yolu açılması, yol bakımı) hizmetlerin araştırılarak Belediye Meclisinin bilgilendirilmesi hakkındaki Ulaşım ve Alt Yapı Hizmetleri Komisyonu Raporu okundu.
Üzerinde yapılan görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; Ulaşım ve Alt Yapı Hizmetleri Komisyonu Raporu yazıldığı şekliyle aynen ve oybirliği ile kabul edildi.
Karar 476 Tarih: 04.09.2025: Belediyemiz tarafından 19 Mayıs Mahallesinde yer alan parklarda yapılan çalışmaların araştırılması hakkındaki Kent Estetiği Park ve Bahçeler Komisyonu Raporu okundu.
Üzerinde yapılan görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; Kent Estetiği Park ve Bahçeler Komisyonu Raporu yazıldığı şekliyle aynen ve oybirliği ile kabul edildi.
Karar 477 Tarih: 04.09.2025:Belediyemiz tarafından 2024-2025 yılları arasında Kalaba Mahallesinde yapılan yatırım faaliyetlerinin araştırılması hakkındaki Etüd Proje ve Yatırım Faaliyetleri Komisyonu Raporu okundu.
Üzerinde yapılan görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; Etüd Proje ve Yatırım Faaliyetleri Komisyonu Raporu yazıldığı şekliyle aynen ve oybirliği ile kabul edildi.
Karar 478 Tarih: 04.09.2025:Belediyemize bağlı Aile Terapi Merkezlerinde sağlıklı beslenme ve diyetisyenlik hizmetlerinden kaç kişinin faydalandığının araştırılması hakkındaki Aile Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Raporu okundu.
Üzerinde yapılan görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda Aile Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Raporu yazıldığı şekliyle aynen ve oybirliği ile kabul edildi.
Karar 479 Tarih: 04.09.2025:İlçemizde yaşamakta olan ihtiyaç sahibi ailelerin; ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören çocuklarına 2025-2026 eğitim öğretim yılı için kırtasiye yardımı yapılması ve ilkokulda eğitim gören çocuklara okul kantin yardımı verilmesi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu okundu.
Üzerinde yapılan görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu yapılan işaretle oylama sonucunda yazıldığı şekliyle aynen ve oybirliği ile kabul edildi.
Karar 480 Tarih: 05.09.2025:Mülkiyeti Belediyemize ait Kavacık Subayevleri Mahallesi 92032 ada 1 parselde bulunan bağımsız bölümlerin satışının yapılması için Belediye Meclisince Belediye Başkanına ve Belediye Encümenine yetki verilmesi hakkındaki Başkanlık yazısı okundu ve konunun Komisyona gönderilmeden yapılan görüşmelerden sonra, yapılan işaretle oylama sonucunda Adalet ve Kalkınma Partisinin Çekimser oyu ve Milliyetçi Hareket Partisinin red oyuna karşılık Cumhuriyet Halk Partisinin kabul oyuyla oyçokluğu ile kabul edildi.
Karar 481 Tarih: 05.09.2025: Keçiören Belediyesi hizmetlerine gönüllü katılım yönergesi taslağı hakkındaki Kanun ve Tarifeler Komisyonu Raporu.
Üzerinde yapılan görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; Kanun ve Tarifeler Komisyonu Raporu Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisinin red oyuna karşılık Cumhuriyet Halk Partisinin kabul oyuyla oyçokluğu ile kabul edildi.
Karar 482 Tarih: 05.09.2025: Kent Tarihi ve Tanıtımı Müdürlüğü’nün yönetmelik taslağı hakkındaki Kanun ve Tarifeler Komisyonu Raporu.
Üzerinde yapılan görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; Kanun ve Tarifeler Komisyonu Raporu Adalet ve Kalkınma Partisinin red oyuna karşılık Milliyetçi Hareket Partisinin ve Cumhuriyet Halk Partisinin kabul oyuyla oyçokluğu ile kabul edildi.
Karar 483 Tarih: 05.09.2025: Belediyemiz ile Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) arasında işbirliği protokol imzalanması için Belediye Meclisince Belediye Başkanına yetki verilmesi hakkındaki Kanun ve Tarifeler Komisyonu Raporu.
Üzerinde yapılan görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; Kanun ve Tarifeler Komisyonu Raporu yazıldığı şekliyle aynen ve oybirliği ile kabul edildi.
Karar 484 Tarih: 05.09.2025: Belediyemiz ile Türkiye Belediyeler Birliği arasında KEÇ-TİM ekibi tarafından arama kurtarmada kullanılacak malzeme ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla protokol yapılması için yetki verilmesi hakkındaki Kanun ve Tarifeler Komisyonu Raporu.
Üzerinde yapılan görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; Kanun ve Tarifeler Komisyonu Raporu yazıldığı şekliyle aynen ve oybirliği ile kabul edildi.
Karar 485 Tarih: 05.09.2025: Sancaktepe Mahallesi 9236 ada 13 parsele ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı teklifi hakkındaki İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu okundu.
Üzerinde yapılan görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisinin Red oyuna karşılık Cumhuriyet Halk Partisinin Kabul oyuyla Oyçokluğu ile kabul edildi.
Karar 486 Tarih: 05.09.2025: Ayvalı Mahallesi 31743 ada 6 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi hakkındaki İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu okundu.
Üzerinde yapılan görüşmelerden sonra yapılan işaretle oylama sonucunda; İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisinin Red oyuna karşılık Cumhuriyet Halk Partisinin Kabul oyuyla Oyçokluğu ile kabul edildi.
Uğur OKAY Hüseyin Volkan İSKENDER
Şef Yazı İşleri Müdürü