• Bilgi Hattı : 444 52 76    & Hattımız : +90 530 917 52 76

MÜDÜRLÜK FAALİYETLERİMİZ

HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ

Tarafımızca ya da aleyhimize açılan, adli ve idari yargıda görülen dava dosyalarının takibini yapar.

Geçmiş yıllardan devreden kamu alacağı niteliği dışındaki alacak ve borçlardan kaynaklanan icra dosyalarını ve tarafımızın açtığı veya aleyhimize açılacak icra dosyalarını takip eder.

Belediyemiz banka hesapları, gayrimenkulleri, araçları üzerindeki hacizlerin kaldırılması işlemleri ile ilgilenir.

İhtiyaç duyulduğu takdirde belediye başkanına, belediye encümenine ve birim müdürlüklerine hukuki görüş bildirir ve hukuki destek sağlanması konularında yardımcı olur.

Adli makamlara intikal etmiş davaların ya da takiplerin karşı taraf asil ya da vekilleri ile görüşerek uzlaşma sağlanması ve sulh yoluna gitme konularında girişimlerde bulunur.

Adli makamlara intikal etmeyen ve yasalardan kaynaklanan nedenlerle diğer kamu kurum ve kuruluşlar ile belediye başkanlığı adına görüşmelere katılır.

Personele ve ilçe halkına hukuki destek verilmesine ilişkin katkı sağlar.