KEÇİÖREN BELEDİYESİ ETNOGRAFYA MÜZESİ

Müzemiz, Keçiören Belediyesi bünyesinde bulunan Estergon Türk Kültür Merkezi’nin 1. Katında Keçiören Belediyesi Etnografya Müzesi ismiyle hizmet vermektedir. Etnografya müzemiz 2005 yılında Estergon Türk Kültür Merkezi’nin faaliyete başlaması ile hizmete açılmıştır.

Müzemizde Selçuklu Dönemi ve Geç Osmanlı Dönemine ait eserler bulunmaktadır. (17.-18. Yüzyıllar) Bu eserler Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden toplanarak (Ankara, Amasya, Tokat, Gaziantep, İzmir, K. Maraş, Konya, Ödemiş, Tire, Aydın) müzemize getirilmiştir.

Müze içerisinde 1109 adet eser bulunmaktadır. Eserlerin bir kısmı 10 adet büyük camekânlı bölümlerde seremoni-sunum şeklinde sergilenmektedir. (Kına Gecesi Seremonisi, Sünnet Odası, Türk Hamamı, Kahve Kültürü, Selamlık, Türk Mutfağı, Oturma Odası, Günlük Oda, Bakırcı Odası, Çeyiz Odası)  Diğer eserler ise vitrinler ve küçük özel bölmelerde sergilenmektedir.

2011 yılında K.K.T.C Güzelyurt Belediyesi’nin katkıları ile Kıbrıs kültürünü anlatan büyük camekân bölüm ve yine Kazakistan Büyükelçiliği ile Keçiören Belediyesi’nin katkıları ile 2012 yılında “Tusau Kesu” törenini anlatan Kazak Çadırı da büyük camekân şeklinde müzemize eklenmiştir.

Müzemiz oval, geniş bir alanda tasarlanmış olup sergi salonu Estergon Türk Kültür Merkezi’nin birinci katındadır. Bahçe teşhiri bulunmamaktadır. Müzemiz açılış tarihinden bu yana tüm vatandaşlarımızın rahatça ziyaret edebilmesi için 09.00-23.00 saatleri arasında açık ve ücretsizdir.

Güçlükaya Mah. Fatih Cad. Estergon Türk Kültür Merkezi 1. Katı  Keçiören/ANKARA

0312 361 24 24--0312 361 28 28