• Bilgi Hattı : 444 52 76    & Hattımız : +90 530 917 52 76

MÜDÜRLÜK FAALİYETLERİMİZ

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ

Belediyemiz tarafından düzenlenen açılış, temel atma gibi etkinliklerde diğer ilgili Müdürlüklerle koordineli çalışır. Belirli gün haftaları da dikkate alarak ücretsiz ve halka açık konserler düzenler.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Gençlik Haftası, Sünnet Şöleni, Geleneksel Yılsonu Şenlikleri gibi etkinliklerle birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını güçlendirir.

Belirli gün ve haftalarda anma ve kutlama programları düzenler. Anneler Günü, Babalar Günü, Dünya Kadınlar Günü, Nevruz, Aşure Günü, Mevlana’yı Anma Haftası, İstiklal Marşı’nın Kabulü, Çanakkale Zaferi Haftası, Ankara’nın Başkent Oluşu, Atatürk’ün Ankara’ya Gelişi gibi anlam ve önem taşıyan günlere özel program düzenleyerek vatandaş birlikteliğine zemin hazırlar.

Fotoğraf, resim ve el sanatları ürünlerinden oluşan sergiler düzenler. (Özellikle her sene düzenlenen KEÇMEK Yıl sonu sergisi)

LGS-YKS kursları açarak ilçemizdeki öğrencilerin üniversite sınavına hazırlanmalarına yardımcı olur.

KEDEM ilköğretim öğrencilerinin derslerine takviye yapmak ve sosyal faaliyetlere katılımlarını sağlamak için KEDEM kurs merkezlerinde eğitim verir.

Eğitim –öğretim dönemi boyunca anaokulu ve ilköğretim öğrencilerine yönelik hafta içi ve hafta sonları tiyatro oyunları sahneler, yaz aylarında çocuk ve gençlerimize yönelik tiyatro kursları düzenler.

Çocuk Hizmet Merkezi resim, müzik, satranç, robotik kodlama, akıl oyunları, okul öncesi, anne- bebek, tasarla- yap- oyna, jimnastik olarak 9 farklı atölyeden oluşur ve çocuklarımızın geleceğe hazırlanmalarına yardım eder.

Ülkemizin gündem ve gereklerine uygun gördüğü konularda panel, sempozyum, sohbet programları, şiir geceleri, edebiyat günleri ve konferanslar düzenler.

Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin yoğun ilgi gösterdiği çeşitli satranç, mangala, şiir okuma, Kur’an Kerim okuma yarışmaları düzenler.

Ramazan ayı boyunca Geleneksel Ramazan Etkinlikleri (Hemşehri dernekleri ile hemşehri buluşmaları, ilahi konserleri, orta oyunları … vs) ve mahalle iftarları düzenler.

Farklı illerimize vatandaşlara yönelik rehberler eşliğinde kültür gezileri düzenler. Keçiören’e gelen yerli ve yabancı heyetlere Deniz Dünyası, teleferik, Estergon Türk Kültür Merkezi, Keçiören Etnografya Müzesi ve Keçiören Şelalesi başta olmak üzere Keçiören tanıtım gezileri organize eder.

Diğer müdürlüklerin talep etmesi durumunda organizasyon desteği sağlar. (Masa, sandalye, çadır, ses sistemi…vs) Okullara sergileri için şövale desteğinde bulunur.

Günün gereklerine göre kitap, bayrak dağıtımı, pankart ve afiş asılması işlemlerini gerçekleştirir.

Uygun görülen yayınları temin eder, bastırır, kitap ve dergi alımı, basımı ve dağıtımı yapar.

MÜDÜRLÜĞÜMÜZE BAĞLI BİRİMLER

KEÇMEK Kurs Merkezleri                                                                            KEDEM Kurs Merkezleri

- Aktepe KEÇMEK                              Abdurrahim Karakoç Kültür, Spor ve Gençlik Merkezi KEDEM

- Antares KEÇMEK                             Aktepe KEDEM