• Bilgi Hattı : 444 52 76    & Hattımız : +90 530 917 52 76

MÜDÜRLÜK FAALİYETLERİMİZ

MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ

Müdürlüğümüz, İçişleri Bakanlığı’mızın geliştirmiş olduğu “Muhtar Bilgi Sistemi” ve Belediyemizin geliştirmiş olduğu “Muhtar Mobil Sistemi”, telefon, dilekçe, mail, Whatsapp vb. yollarla ile muhtarlarımızdan gelen her türlü talep, öneri ve şikâyetlerin elektronik ortamda belediyemize iletilmesi sürecini yönetir, en geç 15 gün içerisinde cevaplandırılması için Belediye birimleri arasındaki irtibatı sağlar.

Gelen taleplerden, çözülen veya çözülemeyenlerin gerekçesini sisteme işler, toplam talep sayılarını, olumlu - olumsuz talep cevap sayılarını rapor halinde İçişleri Bakanlığı’na üçer aylık dönemler halinde gönderir.

Başkanlık Makamı ile muhtarlar arasında iş birliği ve koordinasyonu sağlar.

Sayın Başkanın, muhtarlarla ilgili sözlü talimatlarını ilgili birimlere ulaştırır, takip ederek sonuçlandırılmasını sağlar.

Belediyemiz ile muhtarlarımız arasında koordinasyonu sağlayarak etkinliklerin katılımı ve duyurulması noktasında iş birliği yapar.

Belirli aralıklarla Keçiören Kaymakamımız, Keçiören Belediye Başkanımız, İlçe Emniyet Müdürü, Kaymakamlık birim müdürleri, belediyemiz birim müdürleri ve muhtarlarımızın katıldığı istişare toplantıları düzenler.

Muhtarlarımızın ve yakınlarının ölüm, hastalık, düğün, doğum, özel günler gibi önemli günlerinde belediyemizi temsil eder.

Muhtarlıklarımızla Belediyemiz arasında çeşitli projeleri ve etkinlikleri koordine eder. (19 Ekim Muhtarlar Günü, Mahalleler arası Futbol Turnuvası vb.)

Belediye sınırlarımız içerisinde bulunan 51 mahalle muhtarımızı belirli periyotlar halinde ziyaret eder, sorunları yerinde görerek bu sorunların çözümü konusunda çalışmalar yapar.