ŞÜKRÜ ÖZEK

PARTİSİ VE UNVANI: AK Parti / Belediye Meclis Üyesi

DOĞUM YERİ VE TARİHİ: Ankara/ 1973

ÖĞRENİMİ VE MESLEĞİ: Yüksek Lisans /Mali Müşavir

ÖZGEÇMİŞİ: 1973 yılında Ankara`da doğdu. Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi işletme Fakültesini tamamladıktan sonra ikinci Üniversite olarak Anadolu Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon, Yerel Yönetimler Bölümünü okudu. Yüksek Lisans Eğitimini ise Konya Selçuk Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalında "TÜRK SİYASETİNDE ADALET VE KALKINMA PARTİSİ" yüksek lisans projesini başarı ile tamamladı.

1991-2000 yılları arasında Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlik İşletmesinde yönetici olarak çalışma hayatına atılan ÖZEK; 2000-2010 yılları arasında kendine ait Mali Müşavirlik hizmetlerinin yanında, aile şirketlerinde de yöneticilik yaptı. Halen Berceste Grup İnşaat Turizm İşletmeciliği Gıda San. Tic. A.Ş.’de Mali Müşavirlik ve yöneticilik görevini yürütmektedir. Ayrıca ortağı olduğu aileye ait Teknoloji ve Turizm Sektöründe faaliye-28 yaşında, 14 Ağustos 2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisinin kurulmasıyla birlikte Keçiören ilçe Teşkilatının en genç ana kademe yönetim kurulu üyesi seçildikten sonra siyasi hayatına başlamış bulunmaktadır.

2001-2008 yılları arası AK Parti Keçiören İlçe Kurucu Üyeliği, 3 dönem İlçe Başkan Yardımcılığı ve Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Başkan, 29 Mart 2009 Mahalli İdareler Genel seçimlerinde Keçiören Belediye Meclis Üyesi adayı, 2009-2012 yılları arası AK Parti Ankara İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcılığı, Ankara İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak: Polatlı, Akyurt ve Altındağ İlçelerinde İlçe Koordinatörlüğü, 28.05.2012 tarihinde kurulan Siyaset Akademisi Mezunlar Derneği’nin kurucu ve yönetim kurulu üyesi, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel seçimlerinde Çubuk Belediyesi Başkan Aday Adayı, 30 Mart 2014 Mahalli idareler Genel Seçimlerinde Çubuk Belediye Meclis Üyesi ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi seçilmiş olup, Ankara Büyükşehir Belediyesinde Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi, 24 Aralık 2017 tarihinden itibaren bir yıl AK PARTİ KEÇİÖREN İLÇE BAŞKANLIĞI görevini sürdürmüştür.

Siyaset Akademisi;

-2008 Yılı 3. Dönem Siyaset Akademisi "Yerel Yönetimler" eğitim programı,

-2016 Yılı 17. Dönem Siyaset Akademisi "Büyük Güç Türkiye" eğitim programı.

Sivil Toplum Kuruluşlarında almış olduğu görevler;

-Uluslararası Teknolojik, Ekonomik ve Kültürel İlişkiler Birliği Genel Başkanı, (USTEK) 3335 sayılı Uluslararası Nitelikteki Teşekküllerin Kurulması Hakkında Kanun hükümlerine göre, Bakanlar Kurulu`nun 13.06.2016 tarih ve 2016/8952 sayılı kararı ile kurulan, Türkiye Cumhuriyeti Ankara Valiliği il Dernekler Müdürlüğü`nün 03.08.2016 tarih ve 31033 sayılı yazısı ile 06-125-046 kütük numarasına sahip Ulusal ve Uluslararası Kamu Yararına faaliyet çalışmaları yürüten Birliğin Genel Başkanı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İstanbul Genel Merkez Üyesi, Türkiye Cumhuriyeti Kamu Gözetim Kurumu Bağımsız Denetçi, Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Üyesi, Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Meslekte Birlik Derneği Yönetim Kurulu Üyesi (01.09.2009 - 05.11.2016 arası) ASMMMO Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ve Haksız Rekabet Kurulu Komisyon Üyesi (04.07.2013-21.05.2016 arası),  Ankara Meslekte Dayanışma Derneğinin Kurucu Üyesi (12/2017 devam)t gösteren şirkette çalışmalarını devam ettirmektedir.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Keçiören Belediye Meclis Üyesi olarak seçilmiştir. Evli ve 2 çocuk babasıdır. Orta derecede İngilizce bilmektedir.