18 Tem 2024

Keçiören Belediyesi’nin tarladan sofraya uzanan örnek sosyal yardım projesi, ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldürdü. Belediyeye ait bostan ve meyve bahçelerinden elde edilen sebze ve meyveler, görevliler tarafından paketlenerek ilçede yaşayan düşük gelirli 130 aileye dağıtıldı. Ekonomik sıkıntı nedeniyle tarımsal ürünlere ulaşmakta zorluk çeken vatandaşların ihtiyaçlarını kendi ürettikleri sebze ve meyvelerle karşıladıklarını kaydeden Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, “İnsan odaklı sosyal belediyecilik anlayışımızı her alanda sürdürmeye devam ediyoruz. Bir yandan çiftçilerimizi üretime teşvik etmek için ücretsiz fide desteği verdik, bir yandan da belediyemiz bünyesinde yaptığımız üretimle ihtiyaç sahibi ailelerimizin taze sebze ve meyveye ulaşmasını sağladık” dedi.

Önce çiftçiye sonra vatandaşa destek

Tarımsal üretimi teşvik etmek için ilçedeki 410 çiftçiye 205 bin adet ücretsiz domates, biber ve salatalık fidesi dağıtan Keçiören Belediyesi, bu kez de ihtiyaç sahiplerine kendi bostan ve meyve bahçelerinde ürettiği ürünlerle destek oldu. Belediye tarafından ilçedeki 20 dönümlük alana kurulan bostan ve 17 dönümlük meyve bahçesinden hasat edilen ürünler, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere hijyenik ortamda paketlendi. Kabaktan patatese, salatalıktan yeşilliğe, vişneden şeftaliye kadar birçok ürünün bulunduğu paket ailelerin kapılarına kadar götürülerek teslim edildi.

Meyve bahçesinde ilk hasat yapıldı

Keçiören Belediyesi’nin kurduğu bostanda 27 türde, 21 bin 297 adet sebze fidesi bulunurken yılın ilk hasadı kabak, patates, salatalık ve yeşillikle yapıldı. Elma, ayva, armut, şeftali, nektarin, vişne, kiraz, kayısı, badem, ceviz ve erik ağacının bulunduğu meyve bahçesinden ise ilk kez mahsul almanın heyecanı yaşandı. Meyve bahçesinden hasat edilen ilk ürünler şeftali ve vişne oldu.