• Bilgi Hattı : 444 52 76    & Hattımız : +90 530 917 52 76

MÜDÜRLÜK FAALİYETLERİMİZ

TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ

Temizlik İşleri Müdürlüğü çöplerin toplanması ve atık sahasına naklini sağlar. Keçiören Belediyesi sınırları içerisinde bulunan 51 mahallenin çöplerinin alınması konusunda çöp poşeti sistemine geçilmesi ve çöplerin akşam saat 20.00’den sonra günlük olarak alınarak çöp döküm sahasına naklini gerçekleştirir.

Keçiören Belediyesi sınırları içerisinde bulunan 1.033 adet cadde ve 2.822 adet sokağın bir program dahilinde temizlenmesi işlemini yapar. Ayrıca ilçe sınırları içerisindeki boş arazilerin temizliğini periyodik olarak gerçekleştirir, cadde ve sokaklarda bulunan çöp bırakma noktalarını dezenfekte eder.

Temizlik kampanyaları düzenleyerek broşür, fotoğraf, slogan, reklam ve anons araçları ile ilçe halkının temizliğe katılımını sağlar. Kamuoyunda temizlik ve temiz çevre bilincini güçlendirmek için çalışmalar yapar ve ilçe sınırları içerisinde bulunan bütün mahallelerde çöp poşeti sistemine geçilmesi ve belirlenen çöp saatlerine (20.00 – 22.00) uygun çöp atılmasının takibini yapar.

İlçe sınırları içerisindeki ibadethanelerin periyodik aralıklarla genel temizliğini yapar.

Belediye sınırları içerisindeki 42 pazaryerinin temizliğini yaparak, biriken atıkların kaldırılıp Pazar alanının deterjanlı su ile yıkanması görevini ifa eder.

İlçedeki bütün okulların yol süpürme aracı ile temizliğini yapar.

İlçedeki çöp evler konusunda diğer birimler ile koordineli çalışılarak temizliği ve ilaçlama işlemini üstlenir.

Yangın, deprem, su baskınları gibi doğal afete maruz kalan vatandaşlarımızın evleri, depoları ve iş yerlerini temizler.

Vatandaşımızın gündelik hayatını olumsuz etkileyecek düzeyde cadde, sokaklarda bulunan kaldırımların üzerinde biriken kar ve buzları bertaraf eder.

Kurban kesim yerleri, kurban satış yerlerinin bayram süresi boyunca çöp aracı, su tankeri, süpürge aracı ve iş gücü marifetiyle genel temizliğini yapar.

0312 361 10 06 (gündüz) 0312 378 77 16 no’lu telefon hattımıza ve diğer sosyal medya ve iletişim kanallarına gelen isteklerin süratle değerlendirilerek çözüme kavuşturulmasını üstlenir.

Ambalaj atıklarının, atık elektrik ve elektronik eşyaların, bitkisel atık yağların ve atık pillerin geri dönüşümü için çalışma yürütür.