YUNUS EMRE KÜLTÜR ve SANAT MERKEZİ

1994 yılında hizmete açılan Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi bünyesinde barındırdığı olanaklar ile eğitim, kültür ve sanat alanında vatandaşlara hizmet vermektedir. 10 bin 600 metrekarelik kullanım alanına sahip olan merkez; 550 kişilik düğün salonu, 310 kişilik ve 175 kişilik çok amaçlı salonlara ev sahipliği yapmaktadır.

Sivil toplum çalışmalarına önem veren Keçiören Belediyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Keçiören Şubesine ve HASVAK Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfına uygun çalışma ortamı sağlamak amacıyla Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi ev sahipliği yapmaktadır.

Eğitim çalışmalarını Keçiören`in her noktasına götürmeyi amaç edinen Keçiören Belediyesi, (KEÇMEK) Meslek Edindirme Kurslarının bir şubesini de Yunus Emre Kültür Merkezi`nde hizmete sunmuştur. Böylece vatandaşlarımız meslek edinerek sosyal hayata olan uyumu kolaylaştırmayı amaçlamaktadır.

Çocuk Eğitim Merkezi (ÇEM) çatısı altında çocukların fiziki, sosyal ve psikolojik yönlerini destekleyecek atölye çalışmaları(akıl oyunları, resim, tasarım ahşap, okul öncesi oyun grupları, jimnastik, robotik kodlama ve hızlı okuma teknikleri) yapılmaktadır.

Bunun yanı sıra Türkiye`de bir ilk olma özelliğine sahip olan KEÇİKOOP Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi`nde vatandaşlarımızı üretime teşvik ederek yaptıkları ürünlerin satışını ve onların ev ekonomilerine katkıda bulunmalarını sağlayan on-line satış platformudur. Keçikoop, Benim Üreticim uygulaması başta olmak üzere İşkur destekli Keçiören Belediyesi Meslek Edindirme Kursu (KEÇMEK) vatandaşlarımızın ve kursiyerlerimizin yapmış oldukları el emeği göz nuru ürünlerin on-line satış platformunda satış ve pazarlaması faaliyetini sürdürmektedir.

Sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalarını sürdüren Keçiören Belediyesi emekli olduktan sonra sosyal hayata entegre olmaya çalışan vatandaşlarımıza yönelik faaliyetler düzenlediği Emekliler Platformunu Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde kurmuştur.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Cemil Meriç Halk Kütüphanesi de bulunan merkez tam kapsamlı Kültür ve Sanat Merkezi olarak vatandaşlara hizmet etmektedir.

CEMİL MERİÇ İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ

ÇALIŞMA GÜNLERİ VE SAATLERİ

Pazartesi-Salı-Çarşamba-Perşembe-Cuma-Cumartesi

Kütüphane Pazar günleri kapalıdır.

KÜTÜPHANE İLETİŞİM NUMARASI

YUNUS EMRE KÜLTÜR ve SANAT MERKEZİ SALON

ÇALIŞMA GÜNLERİ ve SAATLERİ

Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi haftanın tüm günleri açıktır.

Emrah Mah. Basın Cad. No:182 İncirli