• Bilgi Hattı : 444 52 76    & Hattımız : +90 530 917 52 76

MÜDÜRLÜK FAALİYETLERİMİZ

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ

İlçemiz genelinde bulunan iş yerlerinin denetimlerini (evrak, hijyen, ölçüm …vs) belirli periyotlar halinde yapar.

İş yeri açma ve çalışma ruhsatlarını düzenler ve başvuranlara aynı gün içinde ruhsatını verir.

Seyyar satıcı olarak faaliyet gösteren seyyar satıcıları tespit ederek faaliyetlerine son vererek, yasal işlem yapar.

Çevre kirliliğini önlemek amacıyla gelişigüzel dökülen hafriyat ve molozları kaldırır ve gecekondu yıkımlarında gerekli tedbirleri alır.

Cadde ve kaldırımları işgal eden dilencileri bulundukları yerden alarak Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Dilenci Toplama Merkezine teslim eder.

Yasal olmayan yollarla ticari faaliyet gösteren iş yerleri ile ilgili Belediyemiz Encümeni ve Kaymakamlık Makamından “faaliyetten men kararı” alınan iş yerlerinin iş yeri kapama amirliği tarafından mühürlenme işlemlerini yapar.

Müdürlüğümüze bağlı birimlerden seyyar ekipler zabıta amirliği olarak görüntü kirliliğine sebebiyet verdiği tespit edilen İlçemizin değişik cadde ve sokaklarına terk edilen hurda araçlar bulunduğu yerden çekilerek kaldırılır.

Mevcut kapalı semt pazaryerlerinin ve sokak pazarlarının “Pazar yerleri İkincil İdari Düzenleme Yönetmelik” hükümlerine uygun hale getirilme çalışmalarının takibini yapar, bu kapsamda yeni açılan  yaşam merkezleri ve Belediyemiz semt Pazar yerlerindeki tezgah alanlarını asfalt çizim makinesi ile çizilmesi işlemini sürdürür.

Kurban Bayramı öncesi kurban satış alanında gerekli kontrolleri yapar ve tedbirleri alır.

MÜDÜRLÜĞÜMÜZE BAĞLI BİRİMLER

- 42 Semt Pazarı